DERECHO

Páginas: 9 (2001 palabras) Publicado: 1 de julio de 2014
 PAC 1 TÈCNIQUES D’EXPRESSIÓ, ARGUMENTACIÓ I NEGOCIACIÓ.

1. Identifica els actors del conflicte, la relació d'interdependència i La percepció d'incompatibilitat d'objectius. (3 Punts)
La identificació dels actors d’un conflicte està vinculada amb dos criteris:
-la defensa d’un interès específic en el conflicte i la capacitat de condicionar el resultat.
Els subjectes/actors queapareixen de manera general en el text, són els següents:
-Mitjans de comunicació (El Periódico, entre ells.)
-Societat (opinió pública)
-Consell General del poder Judicial
-Tribunal de Justícia de la UE. –Advocadessa General Juliane Kokkot, del Tribunal de UE
-Jutges
-Bancs
-Govern estatal PP
-PSOE
-Brussel·les
-Associacions anti-desnonaments. -PAH (Plataforma d’afectats per laHipoteca) / Ada Colau (portaveu PAH)
-ILP (iniciativa legislativa popular) o iniciativa ciudadana
A partir d’aquesta agrupació general d’actors que van apareixent al text, es concentraran amb actors individuals o col·lectius, que són un conjunt d’actors individuals que estan units per la consecució d’un objectiu comú, així doncs l’agrupació es la següent:
A) -PP- Bancs.
B) -PSOE- CGPJ- TribunalJustícia de la UE –PAH –ILP -Jutges i finalment els tercers que intervenen: mitjans de comunicació (El Periódico) i l’opinió pública de la societat.

La relació d’interdependència dels actors té relació pel que fa a la consecució dels seus objectius, els actors perceben que els seus objectius són de manera total o parcialment incompatibles (la impossibilitat de satisfer de manera conjunta i total elsobjectius de cada actor). Els objectius dels actors són els següents:
-Per la PAH, les persones que veuen ameneçada la seva primera vivenda i la van comprar de bona fe, són les que mereixen ser defensades. En elles es va pensar quan es va obrir una recollida de firmes vinculada a una iniciativa popular que persegueix la dació en pagament, vigent en alguns estats dels EUA i Regne Unit, ho siguitambé a Espanya. Han intentat trobar solucions, que no han arribat mai a bon port, projectes fallits d’algunes institucions amb la finalitat de trobar una sortida, com el lloguer social, per als milers de pisos buits propietat del banc.
-La carta al ministre de Justícia impulsada pel Periódico, va recollir unes 86.000 firmes, on milers de ciutadans donant suport a la demanda moratòria per frenarel drama, i la demanda recull alguns aspectes com:
Una reforma legal, urgent, on els Jutge puguin acordar moratòries i suspendre transitòriament el pagament de les hipoteques en cas que siguin causes justes, com desocupació, accident laboral, llarga malaltia, desgràcia familiar o similar ,la limitació dels interessos de demora de les hipoteques, la modificació del procediment d'execucióhipotecària, molt sever amb el deutor i generós amb el creditor, per subjectar-lo a les normes de l'execució de qualsevol altre tipus de crèdit documentat en escriptura pública. L'elevació del percentatge d'adjudicació al creditor en la subhasta de vivendes embargades. Avui, és del 60% del valor de taxació, de manera que els creditors solen adjudicar-se béns per un preu molt inferior al seu valor real. Lamodificació del sistema de taxació de vivendes perquè aquesta hagi de ser realitzada per tècnics independents.
-El Tribunal de Justícia de la Unió Europea, considera que la llei espanyola de l’any 1909, no serveix per fer front a la crisi dels desnonaments, que te defectes i que la solución més completa seria una llei d’insolvències particulars, on els jutges puguin adoptar mesures, perquè puguinparalitzar desnomament, ajornar deute o valoració dels interessos, inclús que la propietat es transformi en lloguer. L’advocadessa general, qÜestiona la legalitat de la llei.
-Els jutges, denuncien amb força la situació, els problemes socials exploten als jutjats i ells se senten incapaços de fer front a molts dels problemes i opten per buscar sortides.
-Societat i mitjans de comunicació, on...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • derecho al derecho
  • EL DERECHO DE LOS DERECHOS
  • Del estado de derecho al derecho del estado
  • el derecho en el estado de derecho
  • El Derecho De Los Derechos
  • Derecho
  • Derecho
  • Derecho

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS