Desglaçament de les glaceres

Páginas: 6 (1386 palabras) Publicado: 10 de junio de 2014













DESGLAÇAMENT DE LES GLACERES







BAT1A


ÍNDEX

Definció del problema.......................................................................................2Tipus.................................................................................................................3Repercusions...................................................................................................3
Prevenció i recuperació....................................................................................5
Conclusió..........................................................................................................6
Bibliografia........................................................................................................71
Una glacera és una gruixuda massa de gel que s'origina en la superfície terrestre per acumulació, compactació i recristal · lització de la neu, mostrant evidències de flux en el passat o en l'actualitat. La seva existència és possible quan la precipitació anual de neu supera l'evaporada a l'estiu, per la qual cosa la majoria es troba en zones properes als pols.

DEFINICIÓ DELPROBLEMA

Des de temps històrics , les glaceres van créixer durant el fred període des de 1550 fins a 1850, conegut com la Petita Edat de Gel . Com a conseqüència que el clima es feia cada vegada més càlid, fins a 1950 aproximadament, glaceres de tot el món han vist decréixer el seu volum. El retrocés de les glaceres va disminuir i es va invertir en nombrosos casos des de 1950 fins a 1980. Des de1980 el retrocés de les glaceres s'ha convertit en un ràpid procés que ha amenaçat l'existència de nombrosos glaceres al món. Aquest procés ha patit un profund increment des de 1995. Excloent les capes de gel de l'Àrtic i de l'Antàrtida, la superfície total de les glaceres en tot el món ha decrescut en un 50% des de finals del segle XIX .
Actualment la taxa de la reculada de les glaceres i laseva pèrdua de massa ha augmentat en els Andes, Alps, Pirineus, Himàlaia i a les Muntanyes Rocalloses. La pèrdua deglaciares no només provoca inundacions o desbordaments de llacs glacials, sinó també augmenta la variació anual del cabal en rius.


2
TIPUS

En aquest problema medi ambiental no es pot trobar diferents tipus de desglaçament de glaceres.


REPERCUSIONS

Escassetat d'aiguadolça
A les zones i ciutats la font principal d'aigua dolça sigui el desglaç cíclic d'una glacera a l'estiu, la desaparició d'aquest provocaria una escassetat que afectaria tant a l'agricultura com a la indústria. Aquest fenomen afectaria molt especialment a diverses regions asiàtiques ia diverses regions i ciutats d'Amèrica del Sud.
Segons un informe del Banc Mundial, les guerres del pròxim segleseran provocades per l'aigua. La demanda d'aigua es duplica cada vint anys aproximadament i un ampli sector de la població mundial no disposa d'aigua suficient per les seves necessitats bàsiques com la higiene. Si a aquesta situació actual li afegim l'efecte que tindrà sobre l'aigua potable disponible la desaparició de glaceres continentals, es poden preveure conflictes socials greus a mitjàtermini.

Extinció d'animals
Alguns óssos polars s'estan ofegant perquè han de nedar distàncies més llargues per arribar als trossos de gel flotant. La Investigació Geològica dels EUA ha pronosticat que dos terços de les subpoblacions d'óssos polars al món s'extingiran per a mitjans del segle per la fusió del casquet polar Àrtic.
Durant els darrers 25 anys, algunes poblacions de pingüins handisminuït 33% en parts de l'Antàrtida a causa de reduccions en l'hàbitat d'hivern en el gel marí.




3
Augment del nivell del mar
El desglaç de les glaceres i dels casquets polars:
Les grans formacions de gel, com les glaceres i els casquets polars, es fonen de manera natural a l'estiu. Però a l'hivern, les precipitacions en forma neu, compostes en la seva major part d'aigua marina...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS