diferències ACI-PI

Páginas: 13 (3217 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2014


SEMINARI DE MESTRES D'EDUCACIÓ ESPECIAL / el PI és un pas més que l'ACI , l'ACI és l'adaptació del currículum i el PI ens ….la dignitat, solidaritat entre iguals i el respecte vers la diferència.

La passada sessió vam parlar del Pla Individualitzat, més conegut per tots nosaltres amb el nom de PI. A continuació intentaré fer una explicació de tot el que vam aprés durant aquesta sessió.El PI apareix a la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig de l’educació.
Decret 142/2007, de 26 de juny, pel qual s’estableix l’ordenació dels ensenyaments de l’educació primària a Catalunya.
Ordre EDU/296/2008 de 13 de juny, per la qual es determinen el procediment i requisits formals del procés d’avaluació en l’educació de primària.
Per començar direm que fins ara l’ACI era el document que mésassemblava al PI. El PI és un pas més que l’ACI ( l’ACI és l’adaptació del currículum i el Pi ens permet fer alguna cosa més que adaptar).
Un altre avantatge és que abans del 2006 per poder elaborar l’Aci s’havia de fer la demanda als serveis educatius, però avui amb l’acord de la família, la CAD i la signatura del centre podem treure i adaptar els coneixements.
Per poder entendre el Pi hem detenir en compte uns conceptes previs:
_ L’avaluació dels processos d’aprenentatge de l’alumnat serà contínua i global, de manera que es tindrà en compte especialment el progrés de l’alumne en el conjunt d’àrees del currículum hem avançat de manera contínua i global sense trencament s bruscos).
_L’avaluació passa a tenir un caràcter formatiu, regulador (ens permet regular l’entorn- classe) iorientador del procés educatiu i la informació que proporciona ha de permetre no tan sols millorar els aprenentatges de l’alumnat sinó també els processos d’ensenyament i la seva pràctica docent.
_S’establiran mesures de reforç per facilitar l’adquisició dels aprenentatges bàsics en qualsevol moment del cicle.
**Si un alumne no ha passat mai per una mesura de reforç, és a dir, si no ha passat per unsprocessos previs no s’hauria de elaborar el PI.
Aquesta mesura només s’aplica als alumnes que en un entorn ordinari no són capaços de realitzar la programació d’aula contínua.
_Els alumnes de la USSE no haurien de fer el PI.
_Si estem en un centre d’EE i el nen no pot seguir els continguts, hem de tenir en compte si tenim un grup amb característiques similars on el podem passar,i si això no éspossible podem adaptar.
Per respondre a les necessitats de tot l’alumnat caldrà establir en la programació prevista a l’aula les adaptacions necessàries d’acord amb els aspectes següents:
a. Verificar l’adequació dels objectius de la programació a les característiques de l’alumnat.
b. Preveure diverses activitats amb diferent grau de complexitat per assolir un determinat objectiu, i identificarquines són les més adequades per a cada alumne/a. ( si les activitats de classe no han funcionat hauran de tenir altres activitats específiques para que puguin arribar a aquell objectiu en concret).
c Avaluar prenent com a referent les opcions recollides específicament en les programacions.
**L’adaptació és modificar processos, programar ensenyaments diferenciats, modificar, avaluació….
A partirde aquí el Pi estableix com a OBJECTIUS GENERALS:
_Recollir el conjunt d’ajudes (tant personals com materials), suport i adaptacions que pugui necessitar en els diferents moments i contextos (tot allò que l’escola posa a favor del nen).
_Normalitzar tant com sigui possible les activitats escolars d’aquest alumnat amb NEE (com a mínim ha de haver-hi una mica de trencament, no treballar totes lesàrees iguals).
_ Facilitar la seva inclusió en la comunitat educativa.
_Promoure entre tot l’alumnat la dignitat, solidaritat entre iguals i el respecte vers la diferència.
_Implicar a la família la qual s’ha de mantenir informada del progrés i dels aspectes en què pot col·laborar .
Tot això es pot concretar més específicament amb els objectius següents i els més importants:
_Indicar els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ACI
  • Estado Diferenciado
  • El diferenciador
  • pi pi
  • El Pi
  • PI
  • Que Es Pi
  • que es el pi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS