Disertación

Páginas: 2 (405 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2012
Dissertació filosòfica

La maièutica (del grec μαιευτικη, per analogia a Maya, provinent de la mitologia grega), és una tècnica que consisteix en preguntar a una persona per fer-la arribar alconeixement a través de les seves pròpies conclusions i no a través d'un coneixement après. La maièutica es basa en la capacitat intrínseca de cada individu, la qual cosa, suposa l’idea de que la veritatestà amagada a l'interior de cada persona.
Aquesta tècnica consisteix a preguntar a una persona sobre qualsevol cosa, com per exemple, un problema i després és començar a formar un debat per resoldrela resposta mitjançant conceptes generals. El debat fa que la persona a qui anteriorment li han fet una pregunta tingui un concepte nou que és desenvolupa a partir de l’anteriror el qual era erroni.En general la maièutica és relaciona amb Sòcrates, i a vegades és confón amb l’ironia o el propi mètode d’aquest autor, el mètode socràtic.
Aquest mètode del coneixement prové del segle IV aC, creatper Sòcrates en l’obra de Teetet de Plató. El que intenta és fer comprendre a la persona a qui li fan la pregunta que el que es creu saber no és el que pensava com a creença i que el seu coneixement ésbasa en els prejudicis. La maièutica, contrària a l’ironia, es recolza sobre una teoria de la reminiscència. És a dir, si la ironia parteix de la idea que el coneixement es basa en prejudicis, lamaièutica creu que el coneixement es troba de manera natural en l'ànima i que cal descobrir-la. Aquest procés de descubrir el coneixement propi de cada persona, es coneix com a dialèctica i és de caràcterinductiu.
La maièutica segueix utilitzant-se com a mètode educatiu, de fet és el mètode educatiu per excel·lència si s'entén l'etimologia llatina de la paraula educació: mètode educatiu que funcionafent preguntes a l'alumne perquè aquest arribi ell sol a les conclusions, en aquest sentit, la maièutica és la màxima expressió de l'etimologia del mot "educació" i s'oposa a la instrucció.

El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Disertacion
  • Disertación
  • Disertacion
  • disertacion
  • Que Es Disertacion
  • Disertacion
  • Disertación
  • disertacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS