Dissertació

Páginas: 2 (397 palabras) Publicado: 5 de abril de 2014
Rafael Almeida B1B Dimarts, 15 de gener de 2014

Dissertació sobre la veritat

Un món sense errors, un món sensementides seria sense cap dubte pitjor a causa de que les persones no aprendríem dels nostres errors, però les mentides han de ser limitades.

Errar i mentir es molt diferent. Penso que errar éspermés, es més, hem d'errar cada dia per així aprendre una nova cosa cada dia, aquella frase tan llegendaria: ''cada dia s'apren alguna cosa nova'' té molta raó. Però per què errem? Doncs perquè l'ésser humàestà genèticament fet per errar, no fem tres coses importants alhora i n'en sortim bé, podem fer dos alhora i pot ser sortir-nos bé. O inclús solament es pot amb una. I qué? Tothom no té la mateixagenética. Intentem ser perfectes en una terra que no és tampoc una esfera perfecte.

En canvi, mentir és diferent. Es pot mentir per enganyar als demés, per necessitat alguna vegada, inclós enspodem enganyar a nosaltres mateixos encara que dins del nostre cor sabem que no ens servirà de res. La mentida ens impideix avançar. Quan et pregunta una persona quantas has suspés i tu li responsdient-li una quan t'han quedat quatre, pensa una mica i diu-te, per què has mentit? A qui estàs perjudicant realment? A tu. A tu perquè quan al setembre aquesta persona et torni a preguntar quantes hassuspés i tu li diguis que has repetit, ella et dirà però no t'havia quedat una solament? I tornaràs a mentir o diràs la veritat? Per tant, la veritat surt volguis o no, tard o d'hora.

La veritat tampocés igual per a tots, per això podem mentir inconscientment. Quan a les notícies surt unes notícies sobre un assassinat a Manhattan d'un noi per part d'una noia, la gent comença a dir: assassina,assassina! Però, tu saps per què ha mort aquest noi? Tu saps els conflictes que havien tingut? Tu saps que l'ha matat en defensa pròpia perquè estava violant-la? Amb això vull dir, que la veritat té...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dissertació
  • Dissertacio
  • dissertacio
  • Dissertaci Ebola
  • Dissertació plató
  • Dissertaci 5
  • Dissertació Descartes
  • dissertació Locke

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS