Dissertación Filosòfica: Progresso En El Ser Humano (Catalàn)

Páginas: 5 (1059 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2013
Dissertació: El progrés de l’esser humà.

Quan parlem del progrés del ésser humà podem parlar de milers de progressos diferents en els quals hagi pogut evolucionar o anar en darrere, algun dels quals seria el progrés ideològic, els progressos com a persona, progressos tecnològics, científics, lliberals... Si mes no, el que de veritat ens hauríem de plantejar, seria el fet de veure si tot aquestseguit de progressos que ha anat sofrint l’esser humà amb el pas del temps, ha sigut uns progressos beneficiosos, o tot lo contrari, ja que tot tota causa te una conseqüència. I per a que l’ésser humà hagi aconseguit el que tenim actualment, ha hagut de sacrificar o danyar molts altres elements, els quals han portat una sèrie de conseqüències al seu darrere, que nosaltres no ens en adonem i sónperjudicials per a nosaltres. També cal dir que, n’hi ha de casos en que l’esser humà si que es conscient de les conseqüències però per el simple fet d’obtenir un plaer, desenvolupa un cert egoisme e indiferència cap a les conseqüències, que aquest pot aportar. Per tant podem dir de veritat l’esser humà està progressant o està en un punt de no avanç es a dir d’estancament?

Un ésser viu,s’anomena així perquè neix, es nodreix, es relaciona, és reprodueix i mor. Per tant es podria considerar que l’ésser humà n’és un. Tot i així sempre s’ha parlat de que la raça humana és superior a les altres, ja que amb el pas del temps ha anat desenvolupant una intel·ligència, que les altres races no han aconseguit, es a dir han anat evolucionant i progressant.
Al començament aquests progressos es feien oels descobrien per instint, per necessitat, per casualitat o sense voler, per exemple: Si reculem milions d’anys endarrere i ens situem en l’edat del paleolític, podrem veure el descobriment del sílex, a traves del qual es van inventar les primeres eines, més endavant es va inventar la roda, desprès la pólvora, l’automòbil, la radio.... i així fins ara a l’actualitat on vivim. Una societat plenade tecnologies, i avenços.
Com es pot observar el progrés de l'ésser humà a durat milions d'anys i encara continuarà en un futur, ja que l’esser humà, com hem dit anteriorment no és un ésser que es quedi estancat intel·lectualment, sinó que sempre ha descobert noves tecnologies que permeten la seva evolució i desenvolupament. Però, quina ha estat la motivació que els impulsa a continuar avançant?Una de les motivacions que van dur a l’ésser humà a continuar a avançar va ser la cobdícia de voler mes. Quan les necessitats bàsiques de l’esser humà van estar cobertes, van sorgir les necessitats de plaer. Les quals són aquelles que l’esser humà no les necessita per viure, però de les quals ell com a persona sense elles li costaria viure, ja que li proporcionen una sèrie de comoditats isatisfaccions. Cal destacar que aquesta no va ser la única motivació que va impulsar a l’esser humà a continuar progressant sinó que també hi havia el concepte de la curiositat i el voler trobar respostes a qüestions i problemes que no en tenien. En aquest cas es podrien destacar els avenços de la ciència, ja siguin de qüestions mèdiques, com n’és el voler trobar la cura de les malalties que afecten alséssers humans, qüestions sobre l’origen de l’univers i de l’existència de la vida, qüestions purament matemàtiques o físiques etc... Qüestions que serveixen per fer-nos un be a nosaltres i que serveixen per a l’enriquiment de l’esser humà com a persona i que ens ajuden a millorar i evolucionar.
Però no nomes hem progressat tecnològica i científicament, sinó que l’esser humà al llarg dels anys, hapatit una evolució en la seva manera de pensar, en el seu comportament, en els seus ideals i en els seus valors com a persona, ja que abans de que l’ésser humà arribés a l’estat civilitzat en el que ens trobem actualment, es deixava regir per els seus impulsos, els quals podríem dir “impulsos animals”, es a dir actuava segons els seus principis i les seves necessitats. Més endavant l’ésser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Concepciones filosóficas del ser humano
  • Los Cambios Del Ser Humano(Filosoficamente)
  • Modelos Filosoficos Del Ser Humano
  • Concepciones filosóficas del ser humano
  • Concepcion filosofica del ser humano
  • Planteamiento filosofico del ser humano
  • Breve Concepción Filosófica De Ser Humano
  • Ensayo Filosófico: Armonía Del Ser Humano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS