Distracciones en la conducción

Páginas: 2 (268 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2010
LES DISTRACCIONS EN LA CONDUCCIÓ

Distracciones, teléfono móvil y seguridad vial.
Dr. Luis Montoro

El fet de que puguem adaptar-nos a un entorn complex comel trànsit es possible gràcies a les nostres capacitats atencionals. Podem distingir tres tipus d’atenció: l’atenció selectiva, la sostenida i la dividida. Laselectiva es la selecció d’alguns estímuls entre els molts possibles. La sostenida la podríem definir com la realització d’una tasca durant un període de temps llarg. Laatenció dividida es la distribució de l’atenció. Com repartim les nostres capacitats cognitives amb totes les tasques que jo hem de realitzar.

Les distraccionsson un dels errors humans que tenen més repercussió en la seguretat vial i en els accidents de trànsit. Hi ha distractors externs com una senyalització incorrecta, elgrau de lluminositat i les seves variacions, un camí massa conegut... I distractors interns com característiques en la personalitat, la motivació, la edatavançada...

En aquest article també es fa èmfasi a la relació entre el telèfon mòbil i els distraccions ja que són dos elements que estan estretament lligats. L’ús deltelèfon mòbil augmenta considerablement les distraccions dels conductors ja que. Es distingeixen els tres moments de major risc de l’ús del telèfon mòbil. El primer esquan es rep la trucada, el segon es el risc de quan s’està marcant i el tercer es quan s’està parlant.

Tot i això, s’ha de dir que un telèfon mòbil ben utilitzaten el transit es recomanable i pot ser de molta utilitat. Per tant podem concloure dient, que s’ha de saber utilitzar el telèfon segons la situació on s’estigui.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Distraccion
  • Distracciones
  • La distraccion
  • Campañas sobre la conduccion sin distraccion y obligacion de votar
  • Conduccion
  • Conduccion
  • CONDUCCIONES
  • conducción

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS