Célestin freinet (1896-1966)

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (279 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 8 de diciembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Célestin Freinet (1896-1966)
Va néixer el 15 d’Octubre de 1896, a Gars, a una població de muntanya als Alps Marítims francesos.
La seva joventut la vapassar al camp, a una regió pobre. Va estudiar per a ser mestre a Niza. A la guerra de 1914, va ser ferit, i des de llavors va tenir problemes de pulmó.Al 1920 aconsegueix una plaça de mestre als Alps Marítims,a Bar-sur-Loup, on estava envoltat de natura.
Va conèixer a Ferrière, Claparède, Bovet iCousinet en les conferencies internacionals que es feien per a mestres. Va intentar ingressar com a instructor de primària en unes oposicions, però no va poderser, i amb el temps lliure que tenia, es va dedicar al seu poble natal on va fundar una cooperativa de treballadors. Va ser membre actiu del sindicat idel Partit Comunista. Al l925 es va traslladar a la URSS amb una delegació sindical. Allà va conèixer a Krupskaia, dona de Lenin i Ministra d’Educació.Aquesta activitat sindical i política influirà molt profundament sobre la percepció de pedagogia popular que anava creant.
Al l928 se’n va de Bar-sur-Loup aSaint-Paul-de-Vence. És més un centre turista. No li acaba de fer el pes, i gràcies a diverses ajudes, aconsegueix construir una escola cap al 1934 aVence. Es situa en un lloc aïllat, envoltat de natura, llibertat. La construeix per a nens amb problemes socials, i de pocs diners.
1939-1940 esdevé laSegona Guerra Mundial, i agafen a Freinet per perillós. Al poc tems el deixen anar i retorna amb el seu projecte de la Vence.
Al 1966 mor a la Vence.
tracking img