Doctor

Páginas: 3 (675 palabras) Publicado: 21 de enero de 2013
ESQUEMA DEL COMENTARI DE TEXT.
Tot comentari de text ha de respondre a dues qüestions: allò que diu el text (el contingut) i la manera de dir-ho (la forma o expressió) . No es tracta pas d’esmicolarel text , sinó que s’ha d’entendre en la seva globalitat. No has d’oblidar que comentar un text és relacionar el contingut i la seva expressió.
Cal evitar dos errors:
* Utilitzar el text com a“pretext”, és a dir prescindir del text i limitar-se a recitar els teus coneixements sobre la història literària.
* Parafrasejar el text o dir el mateix que el text però amb unes altresparaules.
Pautes del comentari:
Abans de començar a escriure has de:
1. Llegir el text atentament comprenent el significat d les paraules i la idea que ens vol transmetre. És important la lecturareiterada i l’ús del diccionari.
2. Destacar aquelles idees que consideris més importants i descobrir com estan organitzades.
Ara ja pots començar a fer el teu comentari. Per fer un bon comentarihas d’explicar detalladament els aspectes següents:
1. Situació/localització del text:
* Tipus de text.
* Dins l’obra de l’autor.
* Època i moviment al qual pertany.1. Anàlisi del contingut: el tema.
* Tema: la intenció de l’autor, allò que hi ha en el fons del text i que cohesiona tots els seus elements. Es troba reduint al mínim els elements del’assumpte i reduint-lo a nocions i conceptes generals. Per exemple “la rebel·lió del poeta davant la injustícia”, “la desesperació per la mort de l’estimada”, “reflexió sobre la fugacitat de la vida”, etc.* El tema no ha d’incloure elements superflus o episòdics (propis de l’assumpte), sinó que sintetitzarà en poques paraules el contingut profund del text, allò que l’autor ens ha volguttransmetre.
* Hi ha temes que tenen tradició literària: els tòpics ( locus amoenus, carpe diem, ubi sunt, l’honor, etc). En aquest cas, has de veure si l’autor segueix la tradició o l’altera....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Doctor
  • Doctora
  • Doctor
  • Doctor
  • Doctor
  • Doctorado
  • Doctor
  • Doctor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS