Doreen Massey

Páginas: 2 (437 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2014
DOREEN MASSEY. UN SENTIDO GLOBAL DEL LUGAR
És un fragment del llibre escrit per Núria Benach (UB) i Abel Albert (UAB) que es titula “Doreen Massey. Un sentido global del lugar”. Doreen Massey ésuna geògrafa que utilitza les seves experiències com inspiració per als seus treballs acadèmics.
En aquest fragment es parla de les conseqüències de la internacionalització del capital en si, laglobalització mundial i fa una critica a la compressió “espai-temps”.
La hipòtesi d’aquest text vindria a ser una contextualització de l’idea de “lloc”, aconseguir un sentit global i local de lloc davantles idees hegemòniques particulars com lo global ataca al local.
Analitzant aquestes idees es pot considerar contraria la idea de que tots no estem situats de la mateixa manera en l’espai i en eltemps, la transformació, l’acceleració els canvis constants són conceptes que espai i lloc no representen. El que produeix la mobilitat d’uns produeix la immobilitat d’uns altres, els individus estansituats de formes molt diferents en els fluxos d’interrelacions. Hi ha grups socials que tenen el poder sobre els moviments i la comunicació d’altres grups que no tenen poder sobre el capital per tantcontrolen la dinàmica global que forma el concepte de geometria del poder que és creat i no inevitable, en aquest cas, transformable. És necessària una idea de lloc progressista antagònic a homogenii estàtic per tant un punt de trobada entre diferents trajectòries que es transformen i es relacionen entre elles.
Un exemple de funció de la Geografia és la geometria del poder que permet a unsgrups amb força de transformació de la globalització i del capital influenciar a uns altres per controlar les seves activitats i trajectòries i immobilitat per tal de actuar i condicionar directament laseva vida.
Els tres conceptes centrals són: l’espai, la globalització i el pensament crític davant les idees hegemòniques del global al local.
En la meva opinió penso que la globalització és un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Doreen massey
  • dora
  • La Dorada
  • Dora
  • dora
  • Doros
  • dora
  • EL NI O DORADO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS