Dr. Ders

Páginas: 5 (1078 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2012
DISSENY DE BASES DE DADES
Data màxima de lliurament:

Pràctica 1 – PRA1 Nom i cognoms alumne:

Pràctica de Disseny de BBDD
• • • • • • • Presentació Objectius Competències Descripció de la pràctica a realitzar Recursos Criteris de valoració Format i data de lliurament

Presentació
La pràctica consisteix en la resolució d’un cas pràctic que es realitza en tres etapes o lliuraments. Enaquesta part de la pràctica es tracta de fer el disseny d’una base de dades a partir d’un conjunt de requisits donat i d’acord amb el procés de disseny presentat en l’assignatura. En concret es demana fer el disseny conceptual de la base de dades utilitzant UML i transformar-lo a relacional.

Objectius
El principal objectiu d’aquesta pràctica és fixar els coneixements adquirits després de l’estudidels mòduls 1, 2 i 3 sobre el disseny conceptual i disseny lògic de bases de dades. Així, una vegada finalitzada pràctica, l’estudiant ha de haver dissenyat conceptualment una base de dades i fet la seva transformació a relacional, considerant els punts descrits a la teoria de la normalització a efectes no pateixi problemes de disseny.

Competències
Les competències que es treballen en aquestapràctica son les següents: 1. Saber en què consisteix el procés de disseny de bases de dades, quins són els seus objectius i les etapes que integren aquest procés. 2. Saber els fonaments del disseny conceptual de bases de dades i ser capaç de representar models de dades mitjançant diagrames de classes UML.

Semestre tardor 2012

1

3. Ser capaç de realitzar un bon disseny lògic mitjançantla transformació del model conceptual a model relacional, prèvia eliminació de possibles paranys de disseny i, aplicant la teoria de la normalització.

Descripció de la pràctica a realitzar
PowerGym Ibèrica és una empresa propietària de gimnasos i centres de fitness repartits per tota la geografia de l’estat espanyol. Actualment PowerGym controla quasi bé un miler d’aquests centres que, entretots, compten amb uns sis-cents quinze mil abonats. Perquè ens fem una idea del negoci, ens han facilitat la següent explicació: Seguint una política d’expansió agressiva, s’intenta tenir centres en totes les poblacions importants (capitals de província, ciutats de més de 50.000 habitants ...) i en aquest moment ja es comença l’expansió per localitats més petites. Sovint, els centres PowerGym hanestat adquirits a altres empreses (se’n respecta el nom). Tots els centres PowerGym ofereixen als seus abonats un catàleg de serveis més o menys extens en funció de les possibilitats del local i característiques. Alguns serveis són obligatoris (tots els centres els han d’oferir) mentre que d’altres són opcionals (només alguns centres els ofereixen). De totes maneres, el catàleg de serveis opcionalsés, si més no de moment, limitat: els centres han d’escollir d’entre els previstos per la central. Els clients de PowerGym són els seus abonats. Tot abonat té el dret d’utilitzar tots els serveis obligatoris del seu centre i pot subscriure’s a la utilització dels serveis opcionals que vulgui (la qual cosa, òbviament, repercutirà en el que l’abonat paga a final de mes). Cada abonat és reconegutpel seu número de NIF. Cada vegada que un abonat fa ús d’un servei passa per un control d’accés amb la qual cosa s’enregistra el fet que l’està utilitzant. No hi ha cap mena de limitació respecte del nombre de vegades que un abonat pot utilitzar un servei. Avui per avui, un abonat només pot accedir als serveis del seu centre. PowerGym permet una forma d’abonament anomenada "familiar". Amb aquestaforma d’abonament, un abonat paga les quotes dels abonats que depenen d'ell. Això està pensat per a famílies (el/la cap de família es fa càrrec de la despesa global) i, de moment, la seva acceptació ha estat "discreta". Es demana: A. Realitzeu el model conceptual utilitzant notació UML que reculli tota la semàntica de l’enunciat. S’ha de fer una descripció dels tipus d’entitats o classes i tipus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ders
  • dr
  • Dr
  • DR
  • Dr
  • Dr
  • Dr
  • Dr

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS