Dracula

Páginas: 23 (5707 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2012
DRÁCULA DE BRAM STOCKER


Jonathan Harker viatjava sol de Viena a Bistrita, un poble de Transisilvània. Ell era d’Anglaterra i va rebre un encàrreg de dur uns documents a un client molt important que vivia als Carpats.
El client era el Comte Dràcula, i vivia en un castell. Quan pregunta pel Castell, la propietària de l'hostal on passa la nit li dóna un crucifix i li manifesta la supersticióde la nit en què viatja, és la nit on tots els mals esperits es deixen anar . El viatge amb la diligència només és fins a cert trajecte, ja que en un punt, el recull el carruatge del Comte Dràcula. Jonathan descriu en el seu diari l'enorme força física que posseeix el conductor, la facilitat per controlar els llops i el trajecte durant la nit per arribar al castell del Comte.


En arribar alcastell, Jonathan espera a la porta fins que Dràcula li obre la porta i el convida a passar. Harker sent que veu ombres tenebroses al castell empolsat i tenebrós del Comte, sent por i no troba miralls enlloc del castell. El Comte li ensenya la seva habitació, li dóna de sopar i parla amb Harker sobre el seu treball durant la seva estada allí. Tots dos es van a dormir poc abans de l'alba.

Harker esdesperta tard i va a la biblioteca, on troba llibres i mapes sobre Londres. A la nit, Harker i el Comte discuteixen sobre la nova propietat que va adquirir a Anglaterra: la Finca Carfax, d'aspecte medieval i apartada de la ciutat, a un costat d'un manicomi.

Per poder rasurar-se, Jonathan utilitza un petit mirall de butxaca que portava. El Comte entra a l'habitació mentre Harker es rasura, mésaquest mai aconsegueix veure la imatge de Dràcula en el seu mirall i accidentalment es talla la pell. El Comte l'observa amb ulls demoníacs i amb gran desig en veure la sang, però s'aparta en tocar el crucifix que la senyora de l'hostal li havia donat a Harker.

Jonathan comença a sentir-se insegur, així que inspecciona el castell i se dona compte que totes les portes es troben tancades ambclau, convertint-se així, en el seu presoner.


Harker descobreix que no hi ha personal de servei a la casa i creu que va ser el propi Comte qui el va recollir en el carruatge, així mateix, es qüestiona el poder sobrenatural del Comte sobre els llops en aquella nit.

Dràcula li explica a Jonathan les anècdotes i batalles a les quals s'ha enfrontat la seva família contra els invasors turcs, com siell mateix les hagués presenciat totes. El Comte li demana que envie cartes al seu cap i amics per avisar que ell es troba bé i que es quedarà a Transsilvània un mes més, ja que encara han de deixar preparats alguns detalls i aclarir alguns dubtes que el Comte té sobre Carfax.

Aquesta mateixa nit, Jonathan veu el Dràcula sortir per la finestra de la seva habitació i ho veu lliscar entre elsmurs del castell com si fos un llangardaix. Harker està espantat i es qüestiona quin tipus de criatura és aquesta, però, també s'adona que és presoner del Comte i que corre un enorme perill, ja que l'únic lloc segur al castell, per instruccions del Comte, és la seva pròpia habitació.

Harker novament ha vist al Comte sortir com un llangardaix entre els murs, així que aprofita per buscar algunasortida. Es topa amb una habitació que està entre oberta i dominat per la son, es queda dormit. Poc després, tres dones voluptuoses i sensuals, dues morenes i una rossa, l'observen i el sedueixen. Jonathan descriu a la rossa amb dents filosos i desitjosa d'acostar al seu coll, en aquest moment, Dràcula entra a l'habitació, aparta la rossa bruscament i la renya per haver desobeït les seves ordres deno tocar a Harker. El Comte els lliura un sac amb una persona a dins i elles, desapareixen com si s'haguessin dissolt en partícules de pols i la llum de la lluna.





Jonathan creu que tot ha estat un somni, però en anar a l'habitació de les 3 dones durant el dia, comprova que no ha estat un malson en veure que la porta està oberta.

El Comte demana a Harker que envie tres cartes amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dracula
  • dracula
  • Dracula
  • dracula
  • Dracula
  • DRACULA
  • DRACULA
  • Dracula

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS