Drames rurals - Víctor Català

Páginas: 4 (805 palabras) Publicado: 28 de abril de 2013
Drames rurals – Víctor Català

Relacions familiars:

Veiem que en general els contes, són bastant negres, que en tractan sobre els problemes socials i humanístics, això tambe es veu reflectit enels aspectes familiars, de quina manera es tractan un als altres quin rol te cada membre en la familia, etc.

En Met de les Conques :
En aquest conta no podem dir gaire cosa sobre les relacionsfamiliars internes, el que podem dir que en Met prove d'una familia marginada sense membre parental, ja que en Met és un fill bord. En Met, després de que la seu mare mort a causa de la intoxicaciód'uns bolets, decideix una vida en pla solitut i és aixi com mor al final tot sol en una fossa.

Idil li xorc:
en aquest veiem que dos captaires s'enamoran, però això no dona el tema, els dosdecideixen casarse ja que en Tit personatge principal és maltractat per la familia i es vol marxar el més aviat possible i per això es vol casar per poder sortir-sen de la seva situació, el cas és quefinalment en Tit mor en la pedregada del poble despres del casament

Parricidi:
Aquí veiem l'assasinat d'una dona per part del seu amant, el problema principal és que el fill del matrimoni borra lesprincipals pautes que haurien pogut demostrar que l'assasí era l'amant i no l'home que en aquella nit va anar a beure i de tant begut que anava es va estirar al canto de la seva dona, en fin per arribar altema, veiem que una dona enganya al seu marit amb el que te un fill i l'amant acaba amb la vida de la dona.

Daltabaix:
En aquest conta veiem que un home i una dona es casen. En Verí i laDoloreta, aquí veiem clarament la marginació de la dona en la familia que nomes serveix per mantenir la i punt, la Doloreta arriba a tenir un fill amb en Verí, ara be un bon dia el pare d'en Verín en Verí iel fill, van a provar la nova mula, però ella no obeia i en Verí pren foc just al devant la mula corra i s'emporta al vell, el fill i en Verí per devant els 3 moren i la Doloreta acaba al carrer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drames Rurals, Victor Catala
  • Drames Rurals Víctor Català
  • Drames Rurals, Català
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS