Drames Rurals

Páginas: 23 (5724 palabras) Publicado: 10 de junio de 2012
EN MET DE LES CONQUES
Personatges:
Principals: En Jaumet era el fill d'una Conca, era fill bord, i no era tot. Era magre i alt, talment un bastó. Duia un mocador negre al coll.
Secundaris: les Conques, predicador foraster.
Estructura interna:
Esdeveniment inicial: En Met neix en un àmbit marginat.
Nus: Arriba un predicador que canvia la rutina d'en Met.
Final: Mor en l'intent de ferpenitència.
Tema o idea central:
El seguiment d'un ideal.
Argument:
En met viu amb les conques dues dones tractades com a bruixes per tota la gent del poble, l'avia i la mare. El llibre comença fen una descripció de la mare, una dona lletja i desagradable que no havia tingut mai cap pretendent per lo poc agraciada que era i pensaven que es quedaria sola tota la vida, la sorpresa del poble va arribarquan es van donar conta de que la dona havia donat a llum un nen. el nen va ser un marginat tota la seva infantesa, ja que la gent del poble l'associava amb les conques i aquestes eren dolentes, llavors el nen no anava a l'escola ni es relacionava amb ningú. als 14 anys va morir l'àvia d'en Met, i desprès la mare d'una intoxicació de bolets. Llavors en Met va quedar-se sol i la gent no el tractavacom abans, el tractaven millor fins i tot les més bones persones els hi donaven alguna fruita o li compraven cargols o bolets que ell recol·lectava. un dia va arribar al poble un sacerdot per la setmana santa i ell va anar a la missa, ja que podia accedir tothom, i en escoltar el sermó es va sentir bé, ja que el sacerdot parlava d'una manera tranquil·litzadora i passiva i amb un to benvolent, enMet es creia que el sacerdot li estava parlant directament. Va ser gràcies a ell que en Met és va encaminar pel camí de la religió. un cop va tenir una aparició la qual Jesús li va dir que anés a la muntanya a fer penitència, ella el va obeir i el camí va ser llarg i costós i a sobre estava dèbil ja que no menjava, de cop va trobar un forat on va entrar i amb tant mala sort va caure dins, es vatrencar la cama dreta i mai més va sortir d'allà, agonitzant va rebre una altre aparició però no va servir de res ja que Déu no el va ajudar i va morir allà. el conte acaba amb l'arribada d'uns caçadors al forat on el protagonista va caure i es van trobar amb els seu esquelet, i no van donar part a ningú per no tenir res a veure amb aquell cadàver.

IDIL·LI XORC
Personatges:
Principals: Tit oJosep: és un captaire que tenia 60 anys. Era petit i rabassut. Amb prou feines podia caminar, s'aguantava amb dos bastons. Ell guardava els porcs en un clos. Era maltractat per la seva família.
La Laia era una captaire d’uns 53 anys, Era alta i prima, i molt presumida, però li faltava un bull, era pubilla en una barraca on criava conills.
Secundaris: Gonya, Xica Llosca, Queló, Nen de Bec, cec,campaner, rector, Llúcia, Conilla, Mònica, escolà.
Argument:
Dins un grup de captaires, n'hi ha dos, el Tit i la Laia, que decideixen casar-se, ell per sortir de la família i ella perquè li agrada el Tit. Tot el poble se n'assabenta i li fa befa. A la sortida del casament, seguint la tradició, apedreguen als nuvis, aquí acaben amb la vida del Tit.
Estructura interna:
Esdeveniment inicial: Descriuun grup de captaires, especialment dos, el Tit i la Laia.
Nus: Es casen, ella perque li agrada i ell per sortir de la casa on és.
Final: Mor en l'intent de fer penitència.Ell mor durant la tradicional apedregada.
Tema o idea central:
La violència de les tradicions.
El conte comença explicant que un conjunt de captaires baixaven al poble, descrivint-los com persones mal cuidadeshigiènicament, i ancians.
Al davant de tots els captaires hi ha la seva líder, la Gonya. Comença a descriure els personatges secundaris, La Xisca Llosca, en Queló, el Nen del Bec que era un ancià ric, en Pla de Juli que era un pobre cec. A prop del cec hi havia la parella d’ancianes, la Llúcia i la Conilla, que es passaven el dia discutint però són inseparables, i els seus fills (que estan casats entre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • DRAMES RURALS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS