Drames Rurals

Páginas: 25 (6148 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2012
FICHA; DRAMES RURALS

TITOL: En met de les Conques

* RESUM:
En el poble vivien dos dones conques molt esgarbades i lletges que les caracteritzaven de bruixes. Un dia una d’elles té un fill, en Met, el qual es rebutjat per la gent del poble i creix en soledat. Fins que arriba a la maduresa que por a poc els seus veïns li van perdent el fàstic i la por.
Tot hi això la vida d’en Met éssolitària i monòtona , fins que un dia arribà al poble un predicador estranger que li ensenyarà l’amor de deu a totes les criatures, en Met troba un suport moral en la religió. Quan la seva mare, considerada bruixa, mor d’una intoxicació produïda per uns bolets verinosos. Ell queda tot sol i només troba consol en la religió. Un dia té una visió de Deu i decideix anar a la muntanya a fer penitencia.Malauradament, caurà en una cova d’on no podrà sortir-ne mai més i mor.

* TEMA: la dura vida d’un ser marginal.

* TIPUS DE NARRADOR: el conte està escrit en 3ra persona del singular i mitjançant un narrador omniscient.

* PERSONATJE PROTAGONISTA: en met, tot hi que es el protagonista també és qui pateix tot el dramatisme de la historia.

* CARACTERITZACIÓ FÍSICA IPSICOLÒGICA:

* Física:
És un noi molt prim, només te pell i ossos, esllanguit amb el cap menut, el cabell el porta destenyit i escàs. Les espatlles se lo escorrent d’un llarg coll. El seu pit és ensorrat i té molt poca esquena. Els braços li penjant com una cosa morta. La seva pell es molt pàl·lida. Els ulls també els té clars, sempre mansament oberts.
Tot hi això la seva figura tenia no se queangelical amb un aire innocent i quietos que inspirava inofensivitat.
* Psicològica
És un noi introvertit, callat, pacient i observador, degut a que des de patit ha estat mal vist per la societat, i mai ningú se li apropa per fàstic por. Un sentiment causat per ser fix de la conca catalogada com a bruixa del poble. Aquesta marginació i rebuig el condueix a una cristianització, veu la religiócom un recolzament per continuar endavant fins a la seva mort.

* PERSONATJES SECUNDARIS: La mare i L’àvia d’en Met.

* CARACTERITZACIÓ FÍSICA I PSOCOLÒGICA:

Eren considerades bruixes, i simbolitzen el mal en la historia. Vivien les dues soles sense relacionar-se amb ningú. L’àvia , era una viuda vella i malcarada. I la filla xarxona i aspra amb bigoti i una espatlla fora de llocque li feia anar torta i entregirada.

* RELACIONS HUMANES:
Es fa una referència a la crueltat de les persones cap a essers marginals. Aquestes els ignoren i els tracten amb rebuig tot apartant-los de la societat com si no es tractessin de persones.

* POSICIÓ DE LA DONA:
En aquesta història la dona simbolitza el mal. Per que com podem observar les dues dones protagonistes sóntractades com a bruixes i el seu comportament no és gaire ètic (ex: la mare li introdueix un tros de cal viva la menjar de l’àvia). Per altre banda, son les dones del poble les que tracten amb despreci en Met i les que inciten als seus fills per que el marginin.

* CARACTERITZACIÓ DEL MÓN RURAL:
Apareixen moltes imatges del món rural i referències de territoris reals ( a muntanya on el protagonistava a fer penitència.
A més tots els personatges viuen en un poble hi existeix en ambient rural en la societat.

* LLENGUA I ESTIL:
* utilitza un llenguatge misteriós i tètric propi del naturalisme.
* Fa referència a personatges marginals de la societat y el caracteritza.
* Utilitza un vocabulari elaborat i rural.
* Abunden les descripcions.
* Abunden lescomparacions en les descripcions.
* Té una visió negra i dura de la societat.
* Hi ha minuciositat en els detalls.

* VALORACIÓ:
És una història feixuga on es parla del patiment d’un noi que és apartat de la societat per culpa de la família d’on provenia. Tot i que ell mai havia fet cap mal esta condemnat a viure en la soledat i el patiment ja que la societat que l’envolta no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • DRAMES RURALS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS