Drames

Páginas: 8 (1948 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2012
ESTUDI PRELIMINAR.
(...)

· En Met de les conques.
Resum:
En Met era el fill de les Conques que tenien fama de bruixes, era marginat per la gent del poble perquè era bord i pel seu hàmbit. La seva vida era molt monotona, fins que arribà al poble un predicador que canvià la rutina d'en Met. Quan la seva mare mor decideix anar a fer penitència a una cova, durant el viatge fins la cova li vanfaltan les forces, i quan arriba a la cova es cau i es trenca una cama no es podia aixecar i es queda al terra fins que finalment mor.

Explica el significat del títol del conte i la relació que s'estableix entre el títol i el contingut.

Activitats.

7.1 Explica les característiques del personatge del predicador. El pots relacionar amb l'artista modernista? Analitza el fragment on es parlade les seves paraules: ”Am son aspecte... gran lluminària”.

Cdd

7.3 Localitza les visions i els somnis d'en Met i explica'n el significat.

Ñklj
Aquest petit relat que forma part del llibre Drames rurals de Victor Català ens narra la història d’en Met de les Conques, un noi que cresqué marginat per la gent del poble que l’excloïa a ell i a sa família, ja que àvia i mare eren consideradesdones de mala fama, bruixes.
Des que era petit, el poble el rebutjava, les mares advertien als seus fills que no s’hi apropessin. El noi finalment s’acostumà a que li tiressin pedres i el rebutgessin, i es tornà antisocial, sempre d’aquí cap allà endinsat en el seu món.
Més endavant el xiquet descobrí que on millor es sentia, l’únic lloc on podia sentir serenitat, era a l’església.
L’àvia haviamort quan ell només tenia 14 anys, i ara li tocà perdre també a sa mare.
Ja sol, en Met no cuinava, menjava de les sobres que sa mare havia anat arreplegant. De mica en mica la seva salut s’anà ressentint i la malaltia, silenciosa, anà deixant petjada en ell.
Un dia, es quedà adormit sota la copa d’un arbre i al despertar-se per la pluja es trobà a Jesús, que l’observava curiosament, i aquest lidigué que peregrinés a la muntanya. En Met, que tan sols confiava en la seva fe en Jesús, li feu cas i després d’eixugar la roba xopa per la pluja agafà el sarró i se n’anà a peregrinar a la muntanya.
En Met, deshidratat, amb l’estómac buit i la malaltia roent-lo per dins, defallí abans d’arribar al cim de la muntanya i quan despertà, veié que on havia tossit hi havia unes enormes taques desang. Li restà importància i seguí amb les seves escasses forces fins als final de sa peregrinació, però, un cop allà, les forces l’abandonaren i mentre feia el descens de la muntanya caigué a l’entrada d’una cova de tan mala manera que es trencà l’esquena, la tíbia i el peroné. Allà, estirat deixanegat al terra de la freda cova estigué el seu cos immòbil però conscient fins que veié a Jesús que elvenia a recollir, a rescatar-lo de tant agut dolor que sentia sense respir, però no fou així; els àngels s’endugueren a Jesús cel amunt, i ell es quedà altre cop sol sense poder fer res mentre observava com el seu senyor marxava sense ell.
Ja finalment, surt un petit incís de que al cap d’uns anys, uns caçadors que passaven per la zona buscaren refugi a la cova i trobaren els ossos, esparracs icalavera d’en Met de les Conques. Per por d’anar a judici no obriren la boca i ningú pogué donar-li sepultura a les despulles d’aquell pobre infeliç.


Els personatges que hi trobem duran el relat són:
Les Conques: Mare i filla, considerades com dues bruixes.
Met: Fill de la filla de les Conques, és el protagonista del relat.
Sacerdot foraster: Un religiós que vingué en Quaresma a explicar lavida de Jesús a missa.
Jesús: Agafa molt de protagonisme ja que tot el que fa en Met ho fa per a agradar a Jesús.
Gent del poble: L’aïllen des de ben petit.
· Idil·li xorc

Resum:
“Idil·li Xorc” es tracta d'una història d'amor entre dos captaires molt peculiars anomenats Tit i Laia. Diem que és un drama perquè finalment el desenllaç és molt tràgic.
Pel que fa a l'argument, aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drama
  • Drama
  • dram
  • Dram
  • drama
  • Drama
  • Drama
  • Drama

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS