Dsimclodf

Páginas: 3 (514 palabras) Publicado: 24 de abril de 2012
Teories Atòmiques


Teories atòmiques.
La teoria atòmica a la física i química, és una teoria de la natura de la matèria que afirma que està composta per petites partícules anomenades àtoms.
Vaaparèixer fa milers d’anys com un concepte filosòfic i al segle XIX es va aconseguir l’acceptació científica gracies als descobriments en el camp de la estequiometria.
Estequiometria: És elcàlcul entre relacions quantitatives entre els reactius i el productes en el transcurs de les reaccions químiques.
Els químics creien que les unitats bàsiques dels elements també eren les partículesfonamentals de la natura i les van anomenar àtom.
Àtom: Vol dir en grec indivisible.
A finals de aquell segle amb diferents experiments van descobrir que el “àtom” era una unió dediverses partícules subatòmiques, electrons, protons i neutrons.

*Color verd, avui dia no són certes.
DIFERENTS TEORIES
  John Dalton:
John Dalton va desenvolupar el seu model atòmic, allà on deiaque cada element químic estava compost per àtoms iguals, que eren indivisibles, indestructibles i la partícula més petita que existia.
Aquestes teories va tenir diversos precedents:
* El primerva ser Antoine Lavoisier en 1789, afirmava que la massa total en una reacció química estava constant, (llei de la conservació de la massa). Aquesta llei li va donar la idea a Dalton que la matèria eraindestructible.
* El segon va ser Joseph Louis Proust en 1799, afirmava que en un compost, els elements que el formaven es combinaven en proporcions de massa definida i característiques delcompost, (llei de les proporcions definides). Aquesta llei va donar la idea a Dalton que l’àtom era la partícula més petita.

Antoine Lavoisier Joseph LouisProust
Model atòmic de Dalton.
J.J Thomson
Fins al 1897, es va creure que els àtoms eren con els va “pintar” Dalton, quan J.J Thomson va descobrir l’electró a partir del seu experiment amb el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS