dwijdiwejd

Páginas: 3 (747 palabras) Publicado: 1 de abril de 2014
HOMENATGE A CATALUNYA

El llibre titulat ‘’Homenatge a Catalunya’’ està escrit per George Orwell. L’Autor va néixer el 25 de juny de 1938 i va morir el 21 de gener de 1950. Se’l coneix per ser unbon escriptor i periodista anglès. De totes les seves obres destaca el llibre Homenatge a Catalunya, escrit l’any 1938. Un llibre en que Orwell relata la seva pròpia experiència a la guerra CivilEspanyola. . Orwell també escriure nombrosos assajos polítics, literaris, del llenguatge i culturals. Segons un article de la revista The Times del 2008, Orwell seria el segon millor escriptor britànicdes del 1945.
Les obres d'Orwell han influenciat la cultura popular i política, i el terme Orwellià — descriu pràctiques socials totalitàries o autoritàries — s'ha introduït a la llengua juntamentamb diversos neologismes com Guerra Freda, doblepensar, Gran Germà, policia del Pensament.
Així doncs, l’argument d’aquest llibre es basa en les vivències de George Orwell: Orwell va estar aCatalunya des de l’any 1936 fins el juny del 1937 i explica que s’uneix a la milícia del POUM (Partit Obrer d’Unificació Marxista). Orwell viu la guerra al front d’Aragó i la lluita entre republicans,socialistes i comunistes per una banda i anarquistes i comunistes del POUM per una altra. El llibre descriu el que és la guerra, amb exemples de les seves vivències. George Orwell arriba a Barcelona afinals de l’any 1936. Va arribar amb la intenció d’escriure articles sobre la guerra, però podem veure que després de que ell veiés l’ambient d’aquella època, com bé descriu, es va allistar per lluitarcontra el feixisme. George Orwell va ser influenciat per Barcelona ja que la classe obrera, tenia un control absolut de la ciutat i a tot arreu hi havia un esperit revolucionari. Orwell aconsegueixnarrar clarament les sensacions al arribar a Barcelona, que al principi li dona una certa importància a com va ser la seva primera impressió, i com ell relata es tractava d’una ciutat on les classes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS