Econometria

Páginas: 3 (672 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2014
Econometria
Pràctica 1
2. (Í) Les dades dels salaris incloses en el fitxer salaris4:xls utilitzades per l’exercici 1 estan definides en euros. Suposa que ara volem canviar les unitats de mesura dela variable S d’euros a milers d’euros. Així, definim S*= S/1000.
(a) Creus que la mitjana mostral de la variable S* serà la mateixa que la de la variable S? I la variància mostral? I la desviacióestàndard mostral? I la covariància mostral entre S*i E? I el coeficient de correlació simple mostral entre S*i E? Raona la resposta, treballant les expressions algebraiques corresponents.
Jo crec quela mitjana mostral serà la maitexa de S* i de S el que passa és que només canviarà al posició de la coma.


(b) Utilitzant un full de càlcul (Excel o equivalent) defineix la nova variable, S*, quereculli aquest canvi. Comprova, fent els càlculs corresponents, que la teva resposta a l’apartat anterior es verifica.







(c) Importa les dades del fitxer salaris4:xls des de Gretl. Escriuun guió d’instruccions que defineixi la nova variable, S* i calculi la mitjana, la variància, i la desviaciò estàndar de S*; la covariància mostral entre S* i E i el coeficient de correlació simple entreaquestes dues variables. Verifica que els valors dels estadístics coincideixen amb els que has obtingut en l’apartat anterior.





4. (Í) (Gujarati, 5a edició. Exercici 1.2) Considera les dadesde l’arxiu indexpreusb:xls, que has enerat en la pregunta anterior, apartir del fitxerindexpreus:xls.
(a) Amb l’ajuda de Gretl (Ver/Gràficos multiples) crea (i) una gràfica (scatter) de la taxad’inflació de Canadà (eix ordenades) versus la d’Estats Units (eix abscisses), (ii) idem, per Alemanya versus Estats Units (iii) Gran Bretanya versus Estats Units i finalment (iii) Japó versus Estats Units.b) Amb l’ajuda de Gretl (Ver/Matriz de correlación) troba els coeficient de correlació simple (mostrals) entre les taxes d’inflació d’Estats Units amb Canadà , Alemanya, Gran bretanya...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Econometria
  • Econometria
  • Econometria
  • Econometria
  • econometria
  • ECONOMETRIA
  • econometria
  • econometria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS