Economia 1º bach

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (701 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 30 de diciembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
1.ECONOMIA(CIÈNCIA QUE ESTUDIA COM LES SOCIETATS S’ORGANITZEN PER A SATISFER UNES NECESSITATS IL·LIMITADES AMB UNS RECURSOS LIMITATS PER MITJÀ DE LA PRODUCCIÓ I DISTRIBUCIÓ DE BÉNS I SERVEIS):CIÈNCIA DEL QUOTIDIÀ
CIÈNCIA ÚTIL: --- L’ECONOMIA ENS POT AJUDAR A COMPRENDRE EL MÓN EN EL QUAL VIVIM.
--- A MÉS EN LA VIDAHAURÍEM D’AFRONTAR SITUACIONS EN LES QUALS SABER UNA MICA D’ECONOMIA POT AJUDRA-NOS A PRENDRE DECISIONS.
--- L’ECONOMIA TAMBÉ PERMET ENTENDRE MILLOR LESMESURES DE POLÍTICA ECONÒMICA QUE PRENEN ELS GOVERNS I TENIR UNA OPINIÓ PROPIA SOBRE MOLTES DE LES QÜESTIONS QUE ENS AFECTEN ALS CIUTADANS.
CIÈNCIA SOCIAL: ES CENTRA EN L’ÉSSERHUMÀ. EL NAIXEMENT DE L’ECONOMIA ES PRODUEIX EN EL SEGLE XVIII
CIÈNCIA DE L’ESCASSETAT: RECURSOS ESCASSOS------ NECESSITATS IL·LIMITADES. LES NECESSITATS MAI S’ACABEN ELS RECURSOS SI.PER TANT HI HA UNA NECESSITAT D’ELEGIR.
1.1
EL CONFLICTE ENTRE NECESSITATS IL·LIMITADES I RECURSOS LIMITATS GENERA ESCASSESA QUE IMPLICA LA NECESSITAT D’ELEGIR QUE PRODUIR QUE SUPOSA RENUCIAR AALTRES OPCIONS
1.2
ELS AGENTS ECONÒMICS QUE SON ELS RESPONSABLES DE L’ECONOMIA EN LES SEUES DECISIONS DIÀRIES.
LES FAMILIES I ELS INDIVIDUS: QUE TENEN NECESSITATS PRIMÀRIES( AQUELLES QUE COBREIXENLES NECESSITATS PER A SOBREVIURE) O SECUNDÀRIES (NO NECESSARIES PER A SOBREVIURE). AQUESTES NECESSITATS SON RELATIVES JA QUE DEPENEN DE LA ÉPOCA, CLASSE SOCIAL, ÀREA GEOGRÀFICA I GRAU DEDESENVOLUPAMENT, REPARTIMENT DE LA RIQUESA.
LES EMPRESES: DECIDEIXEN QUE VOLEN PRODUIR I QUANTS TREBALLADORS I EQUIPS HAN D’UTILITZAR PER A FER-HO.
L’ESTAT: AMB EL PRESSUPOST QUE DISPOSEN, HAURIEN DE DECIDIR ENQUE UTILITZAR-LO
1.3
ACTIVITAT ECONÒMICA:ES UN PROCÉS MITJANÇANT EL QUAL ELS RECURSOS PRODUCTIUS ES TRANSFORMEN EN BÉNS I SERVEIS QUE SERVEIXEN PER A SATISFER UNES NECESSITATS.
ELS BÉNS I...
tracking img