Economia de la empresa 1er batx.

Páginas: 5 (1196 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2014
TEMA 5

La intel·ligència emocional a l’empresa

L’habilitat que ens permet conèixer i dominar els nostres propis sentiments, interpretar o afrontar els sentiments dels altres, sentir-nos satisfets i ser eficaços en la vida.

Els complements de la intel·ligència emocional són cinc:
· Conèixer les pròpies emocions.· Conduir les emocions· Automotivació.· Empatia.· Conduir les relacions.FUNCIONS QUE REALITZA
Organització i planificació del personal
Gestió per competències - Manera que tenen algunes empreses de gestionar el seu personal de manera que els llocs de treball s’ocupen per persones amb un ampli ventall de competències, ja siguin tècniques, professionals, socials... en el sentit que es puguin adaptar a totes les situacions de l’entorn de l’empresa.
Selecció icontractació del personal
· Determinar el perfil exacte de la persona idònia que ha d’ocupar la vacant.· Definir prèviament el perfil de competències del lloc que s’ha d’ocupar, és a dir, marcar uns estàndards. · Reclutar candidatures.· Fer el procés de selecció de la persona. · Entrevistar els candidats d’una manera distesa amb tècniques adequades (entrevista).· Triar la persona que hagi mostratmés adequació al lloc de treball que s’ofereix.· Contractar definitivament la persona si durant el període de prova corresponent ha respost a les expectatives previstes.
Formació de recursos humans
Avantatges del E-learning
· Reducció dels costos.· Es redueix el temps d’aprenentatge un 50%.· Evita els desplaçaments i fa més còmode i accessible aquest ensenyament ja que només cal connexió aInternet.·Els continguts del curs es van actualitzant i qualsevol modificació és rebuda al moment.· No cal buscar lloc, ni espai.· Cada treballador va al seu ritme d’aprenentatge i l’empresa el va informant dels cursos als quals pot accedir.· L’empresa pot marcar els cursos que són més adequats a cada treballador.
Inconvenients del E-learning
· Es perd la relació directa entre l’alumne i elformador.· Sol haver-hi més abandonaments que a la formació tradicional.· Poden haver problemes de saturació a la xarxa.· Encara és una manera nova per als treballadors i hi ha falta d’hàbit.
Gestió del coneixement
És un concepte utilitzat a les empreses que pretén transferir el coneixement i l’experiència dels treballadors i empleats de manera que es puguin utilitzar com un recurs disponible per altresmembres de l’organització. Pretén posar a disposició de cadascun dels treballadors de l’empresa la informació que necessiti en el moment adequat perquè l’activitat que realitzi en aquell moment sigui del tot efectiva.
És la gestió del capital intel·lectual en una organització amb la finalitat d’afegir valor als productes i serveis que ofereix l’organització al mercat i diferenciar-los de lacompetència.
El coneixement, pot ser explícit ( por ser estructurat, emmagatzemat i distribuït) o tàcit (aquell que forma part de les experiències d’aprenentatge personals de cada individu i que, per tant, resulta summament complicat, si no impossible, d’estructurar, emmagatzemar en llocs i distribuir.

La igualtat al treball
Dones + atur i – salari


TEMA 6

El treball

Característiques del’activitat laboral
· Voluntarietat: la persona decideix si treballa, on ho fa i de quina manera.· Per compte d’altri: treballar per a una altre persona que es beneficia del fruit del treball.· Retribució: el treball ha de ser remunerat, fer-ho a canvi d’un salari. · Subordinació: sotmès a les decisions de l’empresari, que es qui dirigeix l’activitat. · Personal: l’activitat l’ha de fer elmateix treballador i no cap altre persona en representació seva.

El marc normatiu laboral

La jerarquia normativa laboral i les fonts del dret laboral
1.- La constitució Espanyola.2.- Els tractats internacionals.3.- Lleis.4.- Els convenis col·lectius.5.- El contracte de treball.
Drets i deures laborals
Els deures de l’empresari son complir la normativa laboral i respectar els drets dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rendiment de l'aspirina 1er Batx
  • Economia 2 batx
  • Empresa u.3 1r Batx
  • Bipedisme Raul Simon 1er Batx B CMC
  • 1er Parcial Economia
  • Economia 1er semestre (Conceptos)
  • Administracion En Una Empresa 1Er Grado
  • economia 1er parcial resumen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS