economotabaulas

Páginas: 2 (291 palabras) Publicado: 9 de junio de 2014

La crisi financera a Espanya
Bancs petits arruinats. Es proposen les fusions bancaries entre grans bancs (que estiguin be) i petits bancs arruinats.
NO funciona, i es creala “Banca Mala” (un banc es divideix en dos, un on són les coses bones i un altre on està el deute)
Després FROB, els bancs dolents passen a ser públics.
Després SAREB, banc dolentpúblic.El SAREB compra als bancs totes les merdes (pisos impossibles de vendre, solars sobre valorats, etc.) amb un descompte del 63%. No les compra amb diners, els compra ambtítols de deute públic. Amb aquests titols de deute públic, els bancs poden anar a demanar diners al Banc Central Europeu.

Oferta: Ens mostra el comportament dels productors.Corba d'oferta: Relacio entre diferents preus dun be amb la quantitat de productes que una empresa està disposada a treure al mercat.
Factors det de la oferta
Preu dels factorsproductius (o costos de produuuucció). Preu del treball (salaris), capital (tipus d'interes), recursos naturals (materies primeres vàries i petroli).
Tecnologia. Canvis en la tcnem pot canviar els costos de producció de les empreses. Si fan motors que gastin menys, tindre menys costos.
Preu dels béns relacionats des d'un punt de vista productiu. Preu delsbens que l'empresa tambe pot produir sense dificultat. Quan baixa el preu d'un be relacionat desdel punt de vista productiu, l'oferta puuuuuuuuja. Tens un camp qe planes blat iguanyes x i tenters que si fas civada guanyes 2x, lany seguent fas civada i no blat.
Impostos i regulazzione de l'Estatto. Si es treuen totes les regulacions, costara menys produir iper tant loferta pujara. I a linreves.
Expectatives. Canvis en les expectatives, canvien el comportament dels productors.

Oferta de Mercat: Suma d'ofertes individuals.g
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS