Economía sector público seminario 1

Páginas: 12 (2873 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2013


Economia del sector públic
Seminari 1
Economia del Benestar, fallides de mercat i justificació de la intervenció de l’estat














Grup 101



Exercici 1
1 – Falsa: Sí que s’haurien d’adoptar els canvis que suposen una millora paretiana ja que per Pareto mentre ningú disminueixi el seu benestar, si algú altre l’augmenta, ja será una indicatiu positiu pel sistema.2 – Falsa: Segons Pareto, si el mercat ja és eficient no s’ha d’intervenir ja que el punt d’eficiència és el punt de màxim benestar social.
3 – Verdadera
4 –Falsa: Quan parlem de costos de la producció, estem parlant sempre d’externalitats negatives que són les que representen els costos.
5 – Falsa: Anomenem béns públics aquells que no són rivals ni exclusius.
6 – Falsa: L’excedent delconsumidor és el resultant de la quantitat que un comprador està disposat a pagar menys el que definitivament paga.
7 – Falsa: El problema del risc moral en els mercats d’assegurances és quan els individus alteren el seu comportament pel sol fet d’estar assegurats.
8 – Falsa: L’ingrés marginal del monopolista és sempre menor que el preu del seu bé.
9 – Verdadera
10 – Falsa: El cas de l’autopista ésprecisament un cas de bé exclusiu i no rival.
11 – Falsa: Internalitzar una externalització en la producció consisteix en, per exemple, crear un impost extern. El cost de la producció no inclou el cost intern.
12 – Falsa:
13 – Falsa: La teoria de Pareto és individualista ja que ell només considera el seu benestar.
14 – Falsa: Aquest cas es tracta d’un exemple de finançament públic iproducció privada.
15 – Verdadera
16 – Falsa: Perquè un bé sigui produït per l’administració no només ha d’estar regulat, sinó que l’administració ha de ficar-hi diners i infraestructura (personal).
17 – Verdadera
18 – Falsa: La teoria sí que seria que quan intervé l’estat és per millorar la situació, però a la pràctica no crec que sigui així. No sempre la intervenció de l’estat acaba amb un resultatpositiu pel que fa a la comparació amb l’anterior situació.
19 – Falsa: L’errata d’aquesta afirmació és que la falta d’informació és abans de la formalització del contracte.
20 – Verdadera
21 – Verdadera
22 – Verdadera
23 – Verdadera
24 – Falsa: La normativa sobre la contaminació dels automòbils es justifica per ser una externalitat negativa.
25 – Verdadera
Exercici 2: Competènciaimperfecta.

B) Ens trobem en una situacio de mercat monopolístic de manera que el venedor produira  una quantitat de quatre o cinc unitats al preu de 114 o 108 euros. Aquesta empresa es l'unica que disposa d'aquest be o servei el que fa que no tingui competencia i pugui establir el preu que més l'hi convingui que en aquest cas es el benefici mes elevat possible en funcio dels seus ingressos totals i elsseus costos totals.
D) La quantitat i preu que trobariem en el cas de competencia perfecte seria de 9 unitats a 84 euros ja que escollirem el punt d'equilibri de mercat entre la oferta i la demanda que es aquell que ens dona un benefici 0, on no obtenen perdues.
El que supondria pel benestar social seria que els preus son preu-acceptants ja que estan establerts segons el mercat, de la oferta ila demanda. A mes, seria eficient en el sentit de Pareto, es a dir, el mercat intentaria maximizar el benestar de la gent sense empitjorar la situació inicial d'altres. Aquesta teoria de Pareto només es aplicable quan ens trobem en una mercat competitiu. Per un altre banda, tant les empreses com els consumidors tindrien informació perfecte.
E) El sector públic podria promoure l'entrada de nouspescadors finançant el sector per que hi hagin mes recursos, fent de proveedor o poroduint ell mateix el be. Tambe, podria regular el sector en el cas de que necessites una inversió incial molt gran que limitessi la entrada al mercat a moltes empreses. 
Exercici 3: externalitats


A)
demanda
Q
P
0
100
20
80
40
60
60
40
80
20
100
0
Oferta
Q
P
0
10
20
30
40
50
60
70...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el sector publico en una economia mixta
  • economia del sector publico
  • sector publico en la economia mixta
  • El Papel Del Sector Publico En La Economia
  • Economia sector publico
  • La importancia del sector publico en la economía
  • Sector público en una economía mixta
  • “La economía del sector público”

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS