Ed física.

Páginas: 24 (5870 palabras) Publicado: 1 de junio de 2011
TEMA 7.EXERCICI FÍSIC I TEMPS LLIURE.

El temps lliure és el període de temps que li queda a una persona després de dur a terme les seves obligacions diàries.
El temps de lleure és temps veritablement li queda lliure a una persona per a realitzar activitats elegides lliurement, a les que hi dediquem tot el sentiment i que ens resultes satisfactòries i agradables.

Exercici físic i temps delleure.
Podem invertir el temps de lleure a l'exercici:practicar esport en un equip, pots elegir qualsevol disciplina que et doni l'oportunitat de portar una vida activa, fugir del sedentarisme i, sobretot, que t'ajudi a omplir el teu temps de lleure.

L’EXERCICI FÍSIC- SALUT.
És el que es practica amb la finalitat de millorar la salut, aprofitant els beneficis físics, psicològics i socialsque aporta la seva pràctica regular. Moltes persones en la societat actual practiquen exercici, segons la majoria d’elles per “mantenir-se en forma”, per “posar-se a to”, per “no rovellar-se”, per “cremar greix”, etc.
Potser has sentit que salut significa absència de malaltia. Si bé això és cert, el significat del terme és molt més ampli, ja que té en compte, a més de l’estat físic, els factorspsicològics de cada persona i la seva relació amb els altres, amb la gent que els envolta.

L’EXERCICI FÍSIC COMPETITIU.
És el que es practica, prèvia formalització dfuna fitxa federativa, amb un objectiu competitiu, per aconseguir el millor resultat possible, ja sia guanyant uns adversaris o bé superant un rècord o marca personal.
Valors personals: superació personal, constància,perseverança....; valors socials: sacrifici dels interessos personals en bé dels d’equip, acceptació de la victòria i la derrota, potenciació de l’amistat.
Per practicar l’esport competitiu és necessari formalitzar una fitxa federativa. Amb ella, a més d’una assegurança d’accidents i de la garantia mèdica de ser apte per practicar l’esport de què es tracti, obtens la vinculació a un club o entitatdeterminada i participes de les activitats que organitza.
-Club esportius.
-Federacions.
-Les lligues professional.

Aspectes positiu i negatius de l'esport d'elit.

-Aspectes positius:
És un gran espectacle del que es beneficia tot tipus de públic.
És un aparador perquè molts nens/es i adults s’iniciïn en la pràctica d'esport.
Molts avenços científics i tecnològics s'apliquen posteriormenta altres àmbits en benefici de la resta de la població.
-Aspectes negatius:
Dopatge,per incrementar el rendiment esportiu.
Actituds violentes per part d'alguns espectadors. També les actuacions irresponsable d'alguns directius i mitjans de comunicació, que fomenten la violència.
Possible alienació de la persona en donar més importància al rendiment esportiu que al seu desenvolupamentpersonal.
Gran volum i intensitat en els entrenaments, la qual cosa planteja la disjuntiva sobre si l'esport d'elit fomenta la salut o, per contra, la perjudica.

-L'esport de base i l'esport d'elit.

Esport de base: formada per una gran part d'esportistes participen en categories inferiors, segons el seu rendiment o éxit que obtingui l'esportista anira pujant de nivell.

Esport d’elit: formenpart els esportidtes de qualitat més elevasa i per aixó l'esport d’elit s'ha convertit en un espectacle, en un fenomen de masse que atrau una gran quantitat d'espectadors.

L’exercici FÍSIC RECREATIU.
És el que es practica amb una finalitat eminentment lúdica, divertida i només pel plaer de fer-ho. Objectius: relacions socials i diversió.
Durant anys, la societat sempre ha relacionat lapràctica dfexercici físic amb lfesport de competició. Expressions com gjo no faig esport perquè no servesch o g jo no tinc facultatsh entre dfaltres demostren que només es tenia en compte la finalitat competitiva en la pràctica dfexercici. Per sort, actualment moltes persones practiquen esport amb una finalitat purament recreativa, lluny de lfesport competitiu, del seu rigorisme i de la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ed fisica
  • Ed Fisica
  • ed fisica
  • ed fisica
  • Ed Fisica
  • Ed Fisica
  • Ed Física
  • ed fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS