Educació i valors

Páginas: 3 (707 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2013
“EDUCACIÓ I VALORS”

Si ens paréssim a preguntar a diferents persones que és per ells l’educació, ens donarien infinitats de respostes diferents. En la meva opinió l’individu basaria la sevaresposta envers les seves vivències, que són les que han forjat les característiques personals de cada un.

Des de ben petits hem tingut referents, i al llarg dels anys, aquests han anat en augment. Amida que anem creixent convivim amb molts col·lectius que ens guien, ens estimulen i ens fan d’exemple a seguir. Retornant dons a la idea esmentada al principi, sobre què és l’educació, crec que sónaquests referents els que ens fan entendre l’educació d’una manera o una altre. Segons Immanuel Kant:
“La educación es un arte, cuya práctica ha de ser perfeccionada por muchas generaciones. Cadageneración, provista de los conocimientos de las anteriores, puede realizar constantemente una educación que desenvuelva de un modo proporcional y conforme a un fin, todas las disposiciones naturales delhombre, y conducir así toda la especie humana a su destino.”

Considero doncs, que l’educació és la base del coneixement de les persones. És un procés de creixement individual i social constant quecomença quan naixem i acaba quan morim, anomenant-se doncs educació permanent o educació al llarg de la vida. Hi ha molts altres factors que influeixen en l’educació d’un ésser, com l’educació noformal que es duu a terme als casals i esplais de lleure, també hi ha la educació informal que són la família, amics, mitjans de comunicació..., i finalment la formal que és la dels centres educatius.Aquests factors es basen en transmetre valors, coneixements i habilitats perquè la persona es desenvolupi adequadament en aquesta societat que ens envolta.

Tal i com diu Jacques Delors (1995)podríem dir que l’educació és contribuir a transmetre diferents sabers a aquells que volem educar: el saber, que possibilita que la persona “aprengui a aprendre”; el saber fer, per poder-se gestionar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educació i valors
  • Educació no formal i art
  • Tic I Educació
  • Interculturalitat i educació PAC1
  • Pac1B. Interculturalitat I Educació
  • educació espartana i grega
  • PAC1. INTERCULTURALITAT I EDUCACIÓ
  • Interculturalitat i educacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS