Edvard Munch

Páginas: 2 (414 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2015
Edvard Munch

Edvard Munch  va néixer a Loten, el 12 de desembre de l’any 1863 ,i va morir a Ekely el 23 de gener del any 1944, fou un pintor i gravador noruec de la corrent expressionista.Moviment  L’ expressionista és un moviment artístic sorgit a Alemanya a principis del segle XX. S’entén com una accentuació de deformació de la realitat per aconseguir expressar adequadament elsvalors que es pretén posar en evidència. És heterogeni, amb actitud i una forma d’entendre l’art amb tendències molt diverses i diferents formacions i nivell intel·lectual.

Característiques delmoviment 
-És més important el contingut que la forma.
-L’objectiu és expressar l’interior de l’ésser humà.
-No es requereix una bona tècnica pictòrica ni un resultat estèticament correcte.L’important és transmetre sentiment i subjectivitat.
-Potencien l’impacta emocional a l’espectador a través del color, les formes retorçades i la composició agressiva.

Estil  Munch no va tardar encrear un estil summament personal, basat en la força expressiva de la línea, reduir les formes a la seva expressió mes esquemàtica i fer-ne un us simbòlic, no naturalista, d’aquí ve la seva classificaciócom a pintor simbolista.

Algunes de les seves obres destacades:











Títol: La nena malalta
Autor: Munch, Edvard
Any de l’obra: 1885-1886
Estil: Expressionisme
Tècnica: OliCaracterístiques: En aquest quadre commovedor, la nena malalta que Munch va pintar al 1885 -86, apareix asseguda una noia pèl-roja , amb el cos i el cap recolzats en un immens coixí, mentre la mà dreta, immòbil,reposa sobre la manta. La mà esquerra es fon amb la d'una dona gran, que apareix asseguda al costat de la malalta, amb el cap cot. Els colors pàl·lids i apagats reflecteixen el que el autor voltransmetre al qui ho miri: tristesa, malaltia, angoixa, espera,.... Les formes corbes i poc definides ajuden a percebre-ho. La nena mira cap a la finestra, senyal de la mort, que ja s’acosta. És un quadre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Edvard munch
  • Edvard Munch
  • edvard munch
  • Edvard Munch
  • Exposicion edvard munch
  • Vida Y Obra De Edvard Munch
  • Biografia De Edvard Munch
  • Quien es edvard munch

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS