EFECTE HIVERNACLE

Páginas: 2 (347 palabras) Publicado: 16 de abril de 2015
EFECTE HIVERNACLEhttp://www20.gencat.cat/portal/site/canviclimatic/menuitem.c4833b494d44967f9b85ea75b0c0e1a0/?vgnextoid=6cd5eb0f767d6210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=6cd5eb0f767d6210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

L’atmosfera que embolcalla el nostre planeta, hi ha una sèrie de gasos (sobretot el vapor d'aigua i el diòxid de carboni) que tenen un efecte d'hivernacle, és adir, absorbeixen i reemeten la radiació infraroja. D’aquesta manera, impedeixen que part d'aquesta radiació escapi de la terra i contribueixen que la temperatura mitjana de l'aire superficial delplaneta sigui d'uns 15º C, una temperatura apta per a la vida. L'efecte d’hivernacle és, per tant, un fenomen natural de l'atmosfera.
El problema actual és que la quantitat d'aquests gasos naturals ambefecte d'hivernacle a l'atmosfera ha augmentat i que s'hi han abocat, a més, gasos amb efecte d'hivernacle no presents de forma natural a l'atmosfera. Aquest canvi s'admet que posa en perill lacomposició, la capacitat de recuperació i la productivitat dels ecosistemes naturals i el mateix desenvolupament econòmic i social, la salut i el benestar de la humanitat.
Gasos amb efecte d'hivernacle 

Elsgasos amb efecte d’hivernacle són components gasosos de l'atmosfera, tant naturals com d'origen antropogènic, que absorbeixen i reemeten radiació infraroja.

A mesura que incrementa la concentraciód'aquests gasos, la radiació infraroja és absorbida a l'atmosfera i reemesa en totes direccions, la qual cosa contribueix que la temperatura mitjana de la Terra augmenti. Aquest fenomen s'anomena efected'hivernacle perquè l'absorció i posterior emissió de radiació infraroja també la fan el vidre i certs plàstics amb els quals es fabriquen els hivernacles.

Els gasos atmosfèrics que contribueixen al'efecte d'hivernacle són:
el diòxid de carboni (CO2),
el metà (CH4),
l'òxid nitrós (N2O),
el vapor d'aigua,
l'ozó,
els halocarbons: els hidrofluorocarburs (HFC), els perfluorocarburs (PFC),...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • efecte hivernacle
  • Efecte Hivernacle
  • Efecte Hivernacle
  • El efectivo
  • El Efectivo
  • Efectivo
  • Efectos
  • Efectos del Sonido

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS