Efecto Fotoelectrico

Páginas: 3 (528 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2012
L’ efecte fotoelèctric consisteix en la alliberació d’electrons d’un metall quan se’l il·lumina amb una llum ultraviolada o qualsevol llum visible.
Durant Hertz estava fent un experiment perdemostrar l’existència d’ones electromagnètiques. Mentre estava fent l’experiment va observar que l’arc que es creava entre els dues elèctrodes anomenats càtode (-) i ànode (+), en el moment en que se’lil·luminava amb llum ultraviolada, la distancia de l’arc s’allargava, es feia més gran.
Aquest experiment consistia en posar dues elèctrodes separats dintre d’un tub de vidre. L’elèctrode negatiu esconnecta a la tensió i entre mig es posa un amperímetre.

En el moment en el que es posa una llum ultraviolada al elèctrode càtode, l’amperímetre comença a marcar corrent. Quan no hi ha llum,l’amperímetre no marca res. Aquest experiment es va anomenar efecte fotoelèctric.
Abans d’explicar l’efecte fotoelèctric cal dir que en un metall, els electrons es troben en la superfície o dins i mentre estanallí no poden sortir, però poden sortir si es il·lumina amb una llum el metall.

Fent l’estudi de l’efecte fotoelèctric s’han tret algunes conclusions, que des de el punt de vista de la física clàssicasón sorprenents.
Aquestes conclusions són:
* Quan s’augmenta la intensitat de la llum, s’allibera més electrons, però amb la mateixa velocitat. La intensitat també augmenta proporcionalment.* Si s’augmenta la freqüència de la llum, s’alliberen electrons, però amb una velocitat més gran.
* Si la intensitat de la llum és petita, encara es pot emetre electrons.
* Cada metall té laseva pròpia freqüència llindar, la radiació mínima amb la que es pot emetre electrons, si la freqüència de la llum és major, pot emetre electrons. Si la freqüència és menor que la llindar, no potemetre electrons.
* Si per a qualsevol intensitat de radiació determinada, s’augmenta el voltatge, la intensitat també augmenta fins arribar a una intensitat de saturació. Quan arriba a una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Efecto fotoelectrico
  • Efecto fotoeléctrico
  • efecto fotoelectrico
  • EFECTO FOTOELECTRICO
  • Efecto fotoelectrico
  • efecto fotoeléctrico
  • Efecto fotoelectrico
  • El efecto fotoelectrico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS