Ejemplo estudio de mercado.

Páginas: 14 (3331 palabras) Publicado: 7 de diciembre de 2013
En aquesta entrada del blog, ens hem centrat a fer un estudi de mercat per poder saber en quin àmbit de negocis ens fiquem. Analitzarem diferents aspectes del per poder assabentar-nos de com funciona el mercat del món dels jocs. Anem a entrar en matèria:

Estudi de Mercat

0.Introducció

Un cop hem investigat i em analitzat l’estat de l’Art, es convenient a continuació executar un estudidel mercat per saber situar la nostra oportunitat i desenvolupar el nostre producte a raó del sector al qual anirà enfocat, de la competència que pot tenir el nostre producte una vegada sigui llançat al mercat i analitzarem també mitjançant una matriu DAFO les oportunitats i fortaleses del nostre projecte, així com també les seves debilitats i amenaces.

1.Resum executiu

Un cop realitzat elestudi de mercat, hem pogut treure diferents conclusions prèvies. Començant per el sector al que enfoquem el nostre projecte, hem de dir que és un sector jove. Aquest projecte, que com ja havíem comentat, es tracta d’un joc de taula i el punt del cicle de vida en el que es troba actualment és la maduresa ja que els jocs que taula per molt que passin els anys no deixen de consumir-se. A més, al estaren aquest punt del cicle de vida, ofereix una rendibilitat alta/moderada, ja que és un tipus de joc que es sol vendre massivament en diferents èpoques de l’any (com ara pot ser nadal) i per moments en concret (com ara pot ser un aniversari).

A l’anàlisi de la competència, hem pogut descobrir diferents empreses que es dediquien a la venda i creació de jocs com ara són Bizak, Diset, etc.Aquestes empreses competeixen i són rivals a diferents nivells i a més sempre estan innovant en el joc. Com a canals de distribució fan servir, generalment, cases especialitzades en jocs, internet, grans superfícies i petits negocis.

I com a punt final, s’ha fet una matriu DAFO per tenir una idea de la base en la que partim i quines són les nostres oportunitats, fortaleses, debilitats i les amenaces.2. Sector

El principal sector a qui aniria dirigit el prototip de joc és el públic jove en general, ja que la principal però no única finalitat del joc és didàctica. Com a públic jove entendrem des de l’època pre-adolescent, en la que es troben en una fase d’aprenentatge continu, fins a la joventut (adult jove), edat en la qual passa a tenir més pès l’objectiu de passar una bona estona queno pas la finalitat didàctica, tot i que sigui un públic que encara es troba en fase d’aprenentatge; però en un nivell més espontani.

En aquest cas, en tractar-se d’un model de joc que no requereix cap tipus de software ni hardware. D’aquesta manera, si entrem en termes de geografia i demografia, el conjunt de regions on es podria dirigir el joc és molt ampli, sigui quin sigui el nivell dedesenvolupament de les seves tecnologies.

joves

L’època d’or del mercat dels jocs de taula va ser als anys ’70. El creixement imminent de les tecnologies va ser objecte de malson per a moltes empreses del sector, però el cas és la demanda dels jocs de taula en el mercat ha anat creixent paral·lelament al desenvolupament de noves tecnologies de joc. Per tant, no es tractaria d’un producteexcessivament difícil d’introduir en el mercat, sempre i quant complís els principals objectius. L’objectiu del joc des del punt de vista empresarial, seria introduir-se fermament dins del sector de mercat dels jocs de taula per a joves, passant a formar part de la categoria jocs de taula “coneguts i comuns”. S’intentaria donar a conèixer el producte a través de les vies publicitàries més vistes pelpúblic jove, com la televisió o les xarxes socials. No obstant això, l’única possibilitat que tindria el producte d’arribar a les zones menys desenvolupades seria com a conseqüència de l’hipotètic gran èxit del mateix. Ja que es tracta d’un joc de taula, el seu cicle de vida serà molt llarg, però com sempre vindrà determinat per les condicions físiques en el que es trobi i es tracti.

El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ejemplo de estudio de mercado.
  • Ejemplo de estudio de mercado de una empresa
  • Ejemplo de estudio de mercado
  • Ejemplo De Un Estudio De Mercado
  • Ejemplo de estudio de mercado
  • Ejemplo de estudio de mercado
  • Ejemplo de estudio de mercado
  • Ejemplo De Estudio De Mercado

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS