El Besos

Páginas: 4 (959 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2012
Marc Conceptual del Barri

Situat en l'extrem de Barcelona més proper a Sant Adrià de Besòs, el barri és fruit de la construcció urgent i massiva d'habitatges per donar resposta al gran dèficit quehi havia als anys 50 i 60. Abans, els terrenys havien estat regats per les sèquies de la Madriguera i de la Verneda -restes d'un antic braç del Besòs que desembocava en el Camp de la Bóta- i erenpredominantment agrícoles. L'any 1959 el Patronat Municipal de l'Habitatge va començar l'edificació del polígon.

L'urbanisme d'aquesta zona reflecteix l'últim mig segle de transformació urbana, sociali política. El barri s'estén al llarg de la Rambla de Prim, pel cantó de llevant, mentre que a ponent d'aquest gran eix cívic es disposa el grup d'habitatges del Maresme. Aquest grup, que ocupa unaestreta feixa d'una illa d'amplada per set d'alçada, va néixer entre els anys 1954 i 1964, fruit de la iniciativa privada. Els primers blocs es van començar a construir enmig dels camps de conreu,sense cap urbanització ni dotació de serveis o d'equipaments públics, que van haver-se de guanyar amb llargues i dures lluites veïnals.

La materialització dels projectes urbanístics a la zona del Besòses va definir en funció de la combinació de dues voluntats diferenciades: la necessitat de recomposició urbana projectada per l’obligació de completar les obres de «performativitat» que avuiBarcelona ciutat està obligada a dur a terme per tal de competir econòmicament en el mercat globalitzat, i d’incorporació de les reivindicacions històriques (habitatge, qualitat de vida i política social) del’associacionisme representatiu de la zona del Besòs.

El paper de l’associacionisme de la zona del Besòs s’escau crucial per al desenvolupament urbà futur d’aquesta zona. És la mateixa(re)integració en la vida urbana de la zona del Besòs la que genera per a Barcelona el repte d’incorporar en la seva gestió les reivindicacions de les associacions de veïns afectades, que tenen com a centre la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Beso
  • El beso
  • Besos
  • El Beso
  • El Beso
  • El Beso
  • el beso
  • Beso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS