El Clasicismo

Páginas: 4 (803 palabras) Publicado: 27 de enero de 2013
CLASSICISME
-Època i societat: El període del classicisme dura uns 60 anys, comença a la mitja part del segle XVIII. Aquesta època es troba entre el Barroc i el Romanticisme.
-En aquesta èpocatambé van voler tornar a les línies clàssiques simples dels grecs, romans, etc. Ho van fer perquè ja no volien (o es van cansar) de recarregar tant la música com es feia a les èpoques anteriors.
-Hihavia moltes classes socials (nobles, pagesos, etc.). El rei començava a tindre cada cop més poder, el que va portar en part, a la revolució francesa.
-Dintre de les classes socials hi havia: nobles,burgesia (cada cop tenia més poder, més presència, etc.) i artesans.
-Mozart es va ser el primer músic en alliberar-se del seu amo, gràcies a que els burgesos, per la gran influència que tenienvan organitzar els primers concerts públics. La burgesia va anar promovent aquest moviment.
-Imperava una manera de pensar molt racional i cientifista anomenada IL·LUSTRACIÓ. La il·lustració vacomençar sobretot a França, i també va impulsar la revolució francesa (al final del classicisme).

-CARACTERÍSTIQUES DE LA MÚSICA DEL CLASSICISME:-MELODIA: Els compositors volen que soni molt natural. Volen que siguin melodies naturals i senzilles. Les feien estructurades, senzilles i elegants (8 compassos partits en 2 parts de 4). Les melodies tenienmolt poca ornamentació.
-RITME: Pretenen que sigui senzill i regular. Utilitzen frases rítmiques curtes.
-HARMONIA: Està basada en la tonalitat. Utilitzen els modes tonals (el to major i el tomenor). Composen amb acords, però amb pocs canvis, i a vegades acompanyaven les melodies amb ARPEGIS. Es van inventar el BAIX ALBERTI, que és un tipus d’arpegi. També els agradava fer moltsfinals,semblava que acabava però en realitat seguia; quan realment acabava els agradava deixar-ho clar, i totes les peces llargues tenien aquest tipus de característica (molts finals).
-TEXTURA: Continuen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Clasic
  • Clasicismo
  • Los clasicos
  • Clasicismo
  • Clasica
  • Clasicismo
  • la clasica
  • CLASICISMO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS