El Cometa Halley

Páginas: 2 (344 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2012
El Cometa Halley

El cometa Halley, oficialment denominat 1P/*Halley, és un cometa gran i brillant que orbita al voltant del Sol cada 75-76 anys en mitjana, encara que el seu període orbital potoscil·lar entre 74 i 79 anys. És un dels millor coneguts i més brillants dels estels de "període curt" del cinturó de *Kuiper. Se li va observar per última vegada l'any 1986 en les rodalies del'òrbita de la Terra, es calcula que la següent visita sigui l'any 2061. Encara que existeixen altres estels més brillants, el Halley és l'únic cometa de cicle curt que és visible a simple vista, perla qual cosa del mateix existeixen moltes referències de les seves aparicions, sent el millor documentat. El cometa Halley va ser el primer a ser reconegut com a periòdic, la seva òrbita va sercalculada per primera vegada per l'astrònom Edmund Halley en 1705. Se li va observar amb anterioritat a Europa l'any 1472 per l'astrònom alemany Johann Müller Regiomontano, les observacions de dadesmostren que va ser observat per primera vegada l'any 239 a. C.

En les seves observacions, Edmund Halley va comprovar que les característiques del cometa coincidien amb les descrites en 1682, itambé amb les del de 1531 (descrites per Petrus Apianus) i 1607 (observades per Johannes Kepler a Praga). Halley va concloure que corresponien al mateix objecte celeste, que retornava cada 76 anys.Amb això, va realitzar una estimació de l'òrbita, i va predir la seva reaparició per a l'any 1757. Aquesta predicció no va ser del tot correcta, doncs la tornada no va ser vist fins al 25 de desembrede l'any 1758, realitzat per l'astrònom aficionat alemany Johann Georg Palitzsch. En aquest cas, l'atracció de Júpiter i Saturn va ser la responsable del retard. Halley no va poder contemplar latornada del seu estel, en morir en 1742.
En 1986 vàries sondes espacials es van trobar amb el cometa, entre elles les Vega 1 i 2, la Giotto, la Suisei (o PLANET-A), la Sakigake i la ISEE-3/HISSI
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cometa Halley
  • Cometa halley
  • El Cometa Halley
  • Cometa Halley
  • el cometa de halley
  • Cometa Halley
  • Cometa Halley
  • COMETA HALLEY WORD

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS