El conexionismo(catalán)

Páginas: 7 (1680 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2013






























































1. Introducció …...................................................................................................
2. Història.......................................................................................................
3. Definició .......................................................................................................
4. Estructura …....................................................................................................
5. Llenguatge.......................................................................................................
6. Diferencia entre psicologia cognitiva i conexionisme …...................................
7. Conclusió …...................................................................................................
8. Bibliografia …...................................................................................................1. Introducció:

En el següent treball, parlarem sobre el conexionisme, una corrent psicològica cognitiva que investiga la relació entre les xarxes neuronals i la informació que rep la ment i com aquesta és transformada mitjançant un procés elaborat en el cervell.

En la primera part explicarem breument la historia i esmentant així 4 autors. Tot seguit, farem una petitadefinició e intentarem explicar la estructura del conexionisme.

La relació entre el llenguatge i el conexionisme la exposem a través d’una entrevista realitzada l’any 2012 a una neurocientífica anomenada Angela D. Friederici.

Finalment, trobarem les diferencies que existeixen entre el conexionisme i la psicologia cognitiva clàssica. Tot això ho anirem complementant amb imatges dels autors idel cervell i del procés de transformació de la informació per les neurones.
































2. Història:

En la dècada dels noranta, molts investigadors van començar a aplicar les xarxes neuronals a la psicologia cognitiva. Aquests tipus de treballs en xarxes neuronals configuren un punt de vista que s'ha anomenat: visió conexionista.

Enla història del conexionisme van haver-hi 4 autors molt destacats: MC- Lelland i Rumelhart (1989-1986), Hanson Burr(1990), Hertz Krogh Palmer (1991) y per últim, el més destacat va ser Alexander Bain.









































3. Definició:

El conexionisme explica els processos psíquics, el llenguatge mitjançant les xarxes neuronalso conjunt d'unitats interconnectades que processen i emmagatzema informació.

Les xarxes neuronals son un conjunt d'unitats entrellaçades capaces de processar i guardar informació mitjançant la modificació dels seus estats. Utilitza com a model les estructures i mètodes representatius bàsics del cervell humà.4. Estructura:

El conexionisme comporta els principis bàsics de la psicologia cognitiva clàssica.
La ment és un sistema capaç de processar informació, de rebre senyals d'entrada, emmagatzemar informació i processar una resposta de sortida mitjançant l'entrada.

També, existeixen uns elements dins de l'estructura del conexionisme. Aquests elements són: les unitats, la sinapsi, el pessinàptic i per últim, el patró de connexió.

Primer, es troben les unitats, que són esmentades habitualment neurones. La seva funció primordial és la recepció i el tractament de la informació, és a dir, rebre informació mitjançant connexions amb altres neurones.

Existeixen tres tipologies d'unitats; les unitats d'entrada, aquestes reben informació de fonts externes a la pròpia xarxa; les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • conexion
  • català
  • Catalan
  • Català
  • Conexionismo
  • El Conexionismo
  • Conexion
  • Catalán

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS