El consumidor proactiu

Páginas: 4 (822 palabras) Publicado: 20 de junio de 2014
es formes consumidor-a proactiu -iva i consum proactiu, avalades per diversos experts del sector, són denominacions explicatives dels respectius conceptes i constitueixen una alternativa catalana alsmanlleus anglesos prosumer (acrònim format pel truncament dels substantius producer ‘productor’ i consumer ‘consumidor’) i prosumerism (creat sobre la base de prosumer, amb adjunció de la formasufixada -ism), respectivament.

Tot i que l’adjectiu proactiu -iva (probablement, calc de l’anglès) no es recull encara al diccionari normatiu, és ja una forma força estesa en català, sobretot en elsector empresarial i de l’economia, i documentada en diccionaris generals en diferents llengües romàniques amb el sentit ‘que s’avança als problemes i pren la iniciativa per afrontar-los positivament iper provocar el canvi desitjable’.

Encara que el consum proactiu ha tingut un impuls significatiu en els darrers anys, sembla que el concepte el va introduir ja a la dècada dels anys setanta delsegle passat l’escriptor nord-americà Alvin Toffler al llibre The Third Wave, en què predeia el paper que tindrien els productors i els consumidors en el futur.

Com que el món de la publicitat i lacomunicació sempré està en procés evolutiu, avui ens trobem amb una nova figura que el forma, el consumidor proactiu.
Aquest, és una ferramenta molt útil per a les marques que veuen amb els seuspropis ulls a consumidors que produeixen material audiovisual i prescripció de productes. La gent ja no vol aguantar la publicitat de sempre, sinó que vol veure contingut que els motive, que de veritatels transmeta una forma de veure la vida com ells la senten.

Avui dia, amb l'arribada de les xarxes socials, aquest paper està molt més acceptat entre la societat, així com també per les propiesempreses. Els consumidors dels productes són els que busquen influenciar al seu entorn amb els seus comentaris. Ja siga d'una manera positiva o negativa, parlen del producte en qüestió.
Una de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Consumidor
  • Los consumidore
  • El consumidor
  • consumidor
  • consumidor
  • consumidores
  • Consumidor
  • Consumidor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS