El Ensayista

Páginas: 2 (272 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2013
Guilllem Muñoz Ferran
Judo paralímpic

Instaurat com a esport a finals del segle XIX pel mestre Jigoro Kano, el judo és un art marcial que exigeix ​​alsesportistes un equilibri constant entre atac i defensa. La modalitat paralímpica la practiquen judokes cecs o deficients visuals i els combats cos a cos solen ser durs, tensosi explosius.
Les úniques adaptacions que necessiten aquestes persones són la variació de textures per delimitar les zones de competició al tatami, així com el fetque s'ha de començar el combat estant els dos lluitadors en contacte físic.
Els enfrontaments de judo duren fins a cinc minuts, durant els quals els contendents vansumant punts segons les tècniques que executin. Un xoc pot concloure en pocs segons si algun dels judokes aconsegueix un "ippon", que és la màxima puntuació possible.Si transcorren els cinc minuts reglamentaris i es produeix un empat, el combat entra en un nou període on es valora la tècnica d'or. És a dir, el primer esportistaque aconsegueixi puntuar és el que guanya.

En el judo paralímpic, els rivals comencen a lluitar ja agafats per les solapes, per compensar la seva discapacitatvisual. També varien les indicacions de l'àrbitre, que en aquesta modalitat són sonores.
El Judo masculí, com a esport paralímpic es va contemplar per primera vegada enels Jocs Paralímpics de Seül 1988, i el Judo femení va participar per primera vegada com a esport paralímpic a Atenes 2004.
La representació més important de l'equipespanyol de judo és de Marta Arce (-63Kg), Mónica Merenciano (-57kg) i Abel Vázquez (-81Kg).

Guillem Muñoz Ferran
1r Trimestre Educació Física
Marta i Juanjo
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ensayo de el Ensayo
  • ensayo de ensayo
  • Ensayo Del Ensayo
  • Ensayo de un ensayo
  • Ensayemos un ensayo
  • ensayo del ensayo
  • Ensayo del ensayo
  • Ensayo del ensayo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS