el filosof passa a l'accio

Páginas: 2 (451 palabras) Publicado: 5 de junio de 2014
RECUPERACIÓ DE MÚSICA T4

LA INTENSITAT

Fins ara hem vist dues de les qualitats del so: l’altura i la durada. En aquesta unitat estudiarem la intensitat.
Quan parlem, ho fem a un volumdeterminat d’acord amb el que volem transmetre o bé segons la distancia que ens separa de d’interlocutor. Per exemple,per dirigirnos a algu en un lloc on hi ha mol de silenci i sense que ningu altres’asabenti del que diem ,parlarem fluix i a cau d’orella. Per contra, si em d’avisar algú que es lluny, alçarem la veu o cridarem.

La intensitat sonora es defineix com la quantitat d'energia sonora(potència acústica) que travessa per segon una superfície. La intensitat depèn de l'amplitud de l'ona, perquè com més gran sigi l'amplitud de l'ona, major és la quantitat d'energia (potència acústica) quegenera i, per tant, major és la intensitat del so. La intensitat del so que es percep subjectivament que és el que es denomina sonoritat i permet ordenar sons en una escala del més fort al més dèbil. Laintensitat sonora disminueix amb la distància de la font. Disminueix 6dB cada vegada que es duplica la distància a què es troba la font sonora (amb una relació quadràtica inversa).LES INDICACIONS DE DINÀMICA

Per mesurar el grau d’intensitat d’un so fem servir els indicadors de dinàmica que,com l’altura i la durada ,es poden representar a l partitura. Cadaindicació té la seva abreviatura,formada per una o dues lletres.





ELS REGULADORS


















ELS INSTRUMENTS MEMBRANOFONS

Els membranòfons són aquells instrumentsmusicals que, en la classificació de Sachs-Hornbostel, produeixen el so mitjançant la vibració d'una o més membranes tenses, normalment col•locades sobre un ressonador.
Es classifiquen, en primerlloc, segons la manera com les membranes entren en vibració. La majoria dels membranòfons són percudits, ja sigui amb les mans o amb baquetes; per això els membranòfons normalment s'associen als...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'acció de la catalasa
  • Dugo pass
  • Passe Composse
  • Passé composé
  • Passe Compose
  • Passé Composé
  • Passé composé
  • Eurail pass

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS