L'acció de la catalasa

Páginas: 3 (583 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2014
ACCIÓ DE LA CATALASA


INTRODUCCIÓ

En aquest treball completarem una activitat que tracta sobre la catalasa i les seves reaccions amb l'aigua oxigenada mitjançant un “experiment” i a partir del'observació.

OBJECTIU

Comparar l'acció d'un enzim amb l'acció d' un catalitzador inorgànic.

Reflexionar sobre la importància dels antioxidants en la salut.

Crear un experiment.FONAMENT TEÒRIC

Els radicals lliures són molècules que han perdut un electró. Capten amb facilitat un àtom d'hidrogen d'altres molècules, per tant, són reactius. Provoquen greus alteracions en lescèl·lules, perquè actuen sobre els greixos de la membrana i en les proteïnes del nucli.

Els radicals lliures es formen constantment en el nostre organisme durant el procés de la fosforilació oxidativa,també els glòbuls blancs formen radicals lliures en atacar els virus i bacteris. A més, la seva formació també es afavorida per efecte del tabac, les radiacions i la contaminació.

Els radicalslliures es relacionen amb l'envelliment, els tumors, l'arteriosclerosi i la hipertensió. L'aigua oxigenada és un radical lliure que es forma constantment en les nostres cèl·lules.

Hi ha moltessubstàncies que poden actuar com antioxidants i neutralitzar l'efecte dels radicals lliures, entre elles està la catalasa. La catalasa és un enzim que es troba en els teixits dels éssers vius (com per exemple,la patata) i que en contacte amb l'aigua oxigenada provoca la següent reacció:




La mateixa reacció també pot tenir lloc de manera espontània (sense catalitzador) o amb un catalitzadorinorgànic (com l' MnO2).

Aquesta reacció de descomposició de l' H2O2 es pot observar amb facilitat i, fins i tot, quantificar (encara que de manera aproximada) segons la quantitat de bombolles d'oxigen quees desprenen.



MATERIAL

4 tubs d'assaig
Patata
Fetge
MnO2
H2O2


PROCEDIMENT

Agafem els 4 tubs d'assaig, que contenen dos ml d'H2O2.

En cada tub d'assaig hi col·loquem: En...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Catalasa
  • catalasa
  • Catalasa
  • CATALASA
  • Catalasa
  • Catalasa
  • catalasa
  • Catalasa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS