El Fixisme (Llengua: Català)

Páginas: 7 (1629 palabras) Publicado: 11 de enero de 2013
Andrea Ogando, Andrea Henar, Eva Perramón, Zoe Lobban.

ÍNDEX
* Introducció
* Qué és el Fixisme?
* Màxims representants:
gg
* Carlos Linneo (1701-1778)
* Georges Cuvier (1769-1832)
* Louis Pasteur (1822-1895)

* Comparacions amb altres teories:
fggfh
* Teoria de l'evolució de Darwin
* Teoria del Panta Rhei d'Heràclit

* El fixisme en l’actualitat*

INTRODUCCIÓ
Una teoria filosòfica tracta d'explicar una branca específica de la filosofia. Qualsevol tipus de tesi pot ser considerada com a teoria però, de tota manera, a l'àmbit de la nomenada filosofia analítica* descrivim aquest terme com a un intent sistemàtic per a resoldre problemes.
Per tant, aquestes teories juntament amb els seus corresponents teoremes són considerades com adeclaracions vertaderes pel pensador o filòsof que les planteja, siguin empíriques* o no i arran d'això, podríem dir que les teories filosòfiques no han de ser necessariament teories científiques encara que, com hem estudiat aquest any, les dues provinguin d'un mateix origen.
Entre les teories filosòfiques hi podem incloure diversos principis, hipòtesis, paradoxes i algunes lleis i efectes.* filosofia analítica: manera de fer filosofia caracteritzada pel proveïment d'un gran èmfasi en la claredat i l'argumentació de certs conceptes.
* empíric: coneixement que s'assoleix mitjançant la pròpia experiència a través de l'observació, per tant, no existeix la necessitat d'estudiar-lo.

QUÈ ÉS EL FIXISME?
És una teoria que defensa que tot allò que existeix és a dir, totes les espèciesexistents actualment, no han canviat amb el pas del temps i per tant, han restat invariables des dels seu origen o creació. Per això entenem també aquest concepte d'espècie com a immutable. El fixisme descriu la natura en la seva totalitat, com a realitat definitiva i acabada. Els fòssils es consideraven capricis de la naturalesa, espècies que van desaparèixer per catàstrofes diverses però nomantenen relació amb els éssers actuals.
Així, se sobreentén que les espècies continuaran sense sofrir cap tipus d’evolució i per tant, també tindran la mateixa forma al futur.
Dins de les teories fixistes, destaca el creacionisme. Aquesta teoria assenyala a Déu com a autor de tot allò que hi trobem al món: Déu va crear-ho tot tal i com ho veiem actualment. El creacionisme va perdurar fins afinals del segle XIX i avui en dia encara té adeptes. Una de les bases per a afirmar l’existència d’un creador és el que coneixem com a Disseny Intel·ligent; per a explicar-ho podríem posar com a exemple comparatiu un rellotge i el rellotger: un rellotge d’engranatges té un complicat mecanisme de funcionament, per tant, el rellotger que el va crear havia de ser molt intel·ligent. D'aquesta manera,l’ésser humà, que és, per dir-ho d'alguna manera, “la màquina” més complexa, també ha d’haver estat dissenyada per un ésser intel·ligent; que, com s'ha dit, en aquest cas és Déu.
De tota manera, cal tenir present que en alguns indrets del món el creacionisme ha arribat a provocar certs problemes a la societat.


MÀXIMS REPRESENTANTS
Alguns dels fixistes importants, instigadors i difusorsd'aquesta teoria, que podríem destacar són:
Carlos Linneo (1701-1778)
Linneo
Va classificar les espècies vives, hi podem destacar els vegetals. A més va dir que es podien comptar tantes espècies com diverses formes es van crear al principi dels temps. Linneo és conegut com al pare de la taxonomia*.

* taxonomia: ciència que s'encarrega d'ordenar i classificar els éssers vius en l'àmbit de labiologia.

Georges Cuvier (1769-1832)
Cuvier
És conegut com a el pare de la paleontologia ja que havia estat molt interessat en ella, encara que també per l'anatomia. Va dir que cada espècie és una realitat fixa des del moment en que és creada, basant-se en una idea catastrofista en la qual va plantejar que unes espècies sorgien d'unes altres a partir d'unes llavors que d'altres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • catala la llengua
  • Catalá Com A Llengua Romànica
  • Fixismo
  • La llengua
  • Fixismo o fijismo
  • català
  • Catalan
  • Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS