el forat negre

Páginas: 2 (381 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2013
En quines zones de la Península Ibèrica hi ha més humitat?

Segons plogui més o menys de 600 mm, la península Ibèrica es divideix en dues grans zones: la Ibèrica seca i la Ibèrica humida.
-LaIbèrica humida es troba al nord de la Península: el Pirineu, tota la costa Cantàbrica, Galícia i la costa Atlàntica fins a la desembocadura del Tajo. Algunes zones de muntanya també formen part de laIbèrica humida.
-La Ibèrica seca ocupa gairebé tota la resta de la Península.Com més al sud, menys plou. La zona de Múrcia i Almeria és la més seca d’Espanya.

Quan hi ha més humitat a l’estiu o al’hivern?

Quan fa fred, si a més a més va fent, el fred es torna més agut i incòmode. A l'estiu és a l'inrevés, una mica de brisa o airet ens ajuda a superar la calor, per això utilitzem els ventiladors.Els dies d'estiu, quan hi ha molta humitat (tal com passa sovint a les zones properes al mar, als grans rius, llacs, etc.), la calor es torna pesada i enganxosa. Diem que fa molta xafogor.
A la voradel mar, encara que de haver-hi una humitat alta, la sensació de xafogor no es produeix quan hi ha brisa o ventet suau.
A l'hivern, una humitat alta també és molesta, ja que la capa d'aire queenvolta el cos necessita "robar" més calor del cos per temperar-se, ja que la capacitat calorífica (calor necessària per canviar de temperatura) de l'aigua és molt més gran que la capacitat calorífica del'aire. Quan entrem del carrer, un dia fred i humit, la roba triga a escalfar-se molt més que en un dia sec i fred.




Xafogor:

a temperatura de xafogor és una mesura de la temperaturasubjectiva que sent el nostre cos quan està exposat a l'acció conjunta de calor i humitat elevada.
L'home, com altres mamífers, és de sang calenta i la manera que té mantenir-se a una temperaturaraonablement constant en condicions de calor ambiental és a partir de la transpiració i la posterior evaporació de la suor.
Quan la humitat ambiental és elevada, aquesta funció és dificulta i, per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • forat
  • Forato
  • Actividad Forativa 4
  • El forat a la capa d'ozo
  • Lo negro del negro
  • negros
  • Negro
  • Negro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS