El Fossar De La Pedrera

Páginas: 2 (465 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2012
Com està organitzat el Fossar de la Pedrera?

El Fossar de la Pedrera del Cementiri de Montjuïc està dividit en diverses parts, totes elles senyalitzades i amb informacions històriques i decontext:
- Una sèrie de columnes on estan gravats els noms de les víctimes del franquisme que van morir executades al Camp de la Bota després de la guerra civil. Aquest monument, projectat per Beth Galí,està inspirat en el Memorial dels Veterans del Vietnam de Washington, als Estats Units.
- Un memorial a les víctimes de l’Holocaust i del genocidi nazi erigit amb motiu del 50è aniversari de la fi dela Segona Guerra Mundial, l’any 1995. Projectat per l’arquitecte Leonard Glasser, consta de deu blocs de pedra, un per cada camp de concentració nazi.
- El monument als immolats per la llibertat deCatalunya, obra de Ferran Ventura, pren la forma de la composició clàssica de “La Pietat”. L’escultura original de pedra es va traslladar, l’any 1984, al Parlament de Catalunya, i des de llavors alFossar hi ha una rèplica en bronze. És un homenatge a tots els executats pel franquisme a Catalunya i compta amb una inscripció.
- Una zona enjardinada amb làpides i esteles commemoratives, entre lesquals destaquen la que recorda els guerrillers antifranquistes o les dedicades als brigadistes internacionals.
- El mausoleu de Lluís Companys, on es troben les despulles de l’expresident de laGeneralitat de Catalunya des del 1985, quan van ser traslladades des del nínxol sense inscripció on se’l va enterrar inicialment. Companys va ser afusellat per la dictadura franquista al fossar del Castell deMontjuïc, el 15 d’octubre de 1940, i cada any es recorda la seva memòria amb un acte d’homenatge al Fossar de la Pedrera.
- El monument als homes i dones de la Confederació Nacional del Treball(CNT), erigit l’any 2011 amb motiu del centenari de la CNT, recorda als lluitadors que van caure en mans del feixisme. Realitzat per l’escultor Juanjo Novella, l’obra té la forma d’un xiprer truncat i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fosse
  • Bob Fosse
  • Bob Fosse
  • La Pedrera. Gaudi
  • La pedrera (gaudi)
  • Proyecto De La Pedrera
  • fosse
  • La Pedrera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS