EL FUM DE BIRKENAU

Páginas: 3 (701 palabras) Publicado: 9 de octubre de 2014

EL FUM DE BIRKENAU








Unes noies estaven al camp B i a la Liana la van canviar al camp A. Va arribar allà i de seguida va buscar un lloc per dormir, en va trobar un al costat d’unadona grassa. Li va preguntar si es podia posar allà i li va dir que si. Van estar parlant, la dona es deia Maria. La Maria es va aixecar i la Liana la va notar una mica inquieta. Llavors una altrapresonera que es deia Adela, li va explicar que creia que estava embarassada.
La Liana no va dormir gaire, estava tota la estona pensant en el fill de la Maria i en les seves amigues. La Maria sempreestava molt trist, i una vegada treballant es va asseure al terra amb les mans a la panxa, la Liana li preguntava que li passava i la Maria li deia que s’apartés, però finalment li va confessar queestava embarassada de set mesos.
La Maria i la Liana parlen del futur nadó, es dirà Eika i la Liana serà la seva padrina. La Liana va estar parlant amb l’Adela, i ella li va dir que tenia una filla però aBirkenau es va morir. Després es va posar a plorar de la ràbia, perquè deia que la seva filla va morir i uns altres estan naixent, com el nadó de la Maria.
La Maria després li va preguntar a laLiana que de que estaven parlant però no li va dir res. Quan s’anaven a dormir la Maria li va dir que era la festa de “Hanukà” i hi van anar. En tornar de la festa, la gent estava inquieta i els costavadormir, a la Liana li van venir records de quan era petita i finalment es va dormir.
Al matí la stubowa va llevar a la Liana, a l’Adela i a la Maria, i va dir-les que avui les tocava portar el cafè.Van anar molt lentes, ja que la Maria no podia molt perquè li feia mal la panxa. Finalment abans d’arribar, la Maria va caure a terra i el cafè es va vessar. L’Erna li va veure el que duia a la panxa il’Adela va dir que estava embarassada. L’Erna es va enfadar molt, però la stubowa va tenir una solució, deixar que neixi el nen però que la Maria surti molt poc i sempre posar-se a les últimes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fumar
  • Fumado
  • fumado
  • No fumar
  • no fumar
  • no fumar
  • FUME
  • Fumar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS