El jardinero fiel

Páginas: 5 (1060 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2014
COMENTARI DE TEXT “EL JARDINERO FIEL”
Quina malaltia es tracta amb el medicament Dypraxa? És una malaltia infecciosa? Per què? Cerca informació i argumenta la teva resposta.
La Dypraxa serveix per tractar la tuberculosi. Aquesta és una malaltia infecciosa, perquè és conseqüència d’una infecció provocada per un microorganisme. En aquest cas, l’individu és infectat pel Mycobacteriumtuberculosis, un eubacteri aeròbic que es divideix amb extrema lentitud en comparació amb altres bacteris, i a diferència d’aquests, pot ser cultivat in vitro.
Quina relació hi ha entre les empreses KDH i Tres Abejas amb Dypraxa i el Govern Britànic?
KDH és l’empresa que va inventar el Dypraxa, un medicament a través del qual pretén enriquir-se. Tot medicament, però, ha de passar per un assaig clínic, ésa dir, un estudi de la seva eficàcia i la seva tolerabilitat, toxicitat i efectes secundaris a base de provar-lo en organismes d’individus. Aquest assaig té un cost aproximat de mil milions d’euros. El procés consta de quatre fases: assaig pre-clínic (models cel·lulars i animals), assaig clínic fase I (humans sans voluntaris), fase II (humans amb malaltia) i fase III (comprovació del medicamentcontra el placebo i altres medicaments). Aquí és on entra en joc l’empresa Tres Abejas, que és l’organisme que s’encarrega de provar el medicament. fins aquí és un procés legal, però el que amaga aquesta aliança és que el Dypraxa pot tenir efectes secundaris devastadors, fins i tot la mort. Per amagar aquests efectes, el que fa el Govern Britànic és excloure de l’historial dels estudis elspacients que han patit efectes secundaris o han mort per culpa del medicament, amb la finalitat de no haver de repetir les proves, ja que això comportaria una gran pèrdua de temps i diners per l’empresa, i en conseqüència la superació d’altres companyies en el camp mèdic. És per això que les proves es fan a Kenia i altres països africans, perquè és molt més fàcil camuflar la mort de les personesafricanes, les quals tenen menor accés a la justícia i els crims de KDH i Tres Abejas poden romandre ocults. El que pretén aquesta triple aliança no és més que enriquir-se: el Govern Britànic estén una epidèmia de tuberculosi que proporciona milers de milions en vendes de Dypraxa, que més tard són repartits entre les tres parts. És per això que a la pel·lícula les morts de persones africanes sónencobertes tan minuciosament, i el Govern s’encarrega de perseguir i silenciar les persones que investiguen les activitats delictives de les farmacèutiques, com ara Tessa o Justin.
Creus que els experiments duts a terme amb Dypraxa a Kènia són legals? I ètics? Creus que l’empresa es comportaria de la mateixa manera a Europa? Expressa la teva opinió sobre si les empreses farmacèutiques haurien de seguirel mateix codi ètic als seus països d’origen que en els països on duen a terme els seus experiments.
No crec que els experiments duts a terme a Kènia siguin legals. D’ésser d’una altra manera, les farmacèutiques no tractarien d’ocultar els pacients intoxicats ni silenciar tan violentament les persones que ho investiguen. No crec que siguin experiments ètics: des del meu punt de vista, el quepresenta és una imatge d’una civilització del 1r món que obté beneficis econòmics a partir de morts de persones que no tenen valor per a ells, fins al punt de jugar amb les seves vides per als seus propis interessos. Crec que l’empresa no es comportaria d’aquesta manera a Europa. En primer lloc per motius pràctics: les morts a Àfrica són molt més fàcils (i barates) d’ocultar que les morts deciutadans europeus. En segon lloc, probablement per motius nacionalistes i en part racistes: moralment els deu semblar més correcte acabar amb la vida de persones considerades inferiors, d’un continent que no aporta beneficis a la seva societat, que matar els seus propis compatriotes. En la meva opinió, el codi ètic hauria d’ésser aplicat igualitàriament per a tots els ésser humans, ja que estem parlant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El jardinero fiel
  • El Jardinero Fiel
  • El jardinero fiel .
  • el jardinero fiel
  • jardinero fiel
  • el jardinero fiel
  • jardinero fiel
  • Jardinero Fiel

OTRAS TAREAS POPULARES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS