El Mètode Científic

Páginas: 2 (396 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2015
EL MÈTODE CIENTÍFIC

1. Passos a seguir per aplicar el mètode científic.





















2. Què és una hipòtesi? Com se sol formular?
Una hipòtesi és una suposició d'alguna cosa possible oimpossible que té com a finalitat fer coherent una teoria evitant la seva refutació mitjançant l'observació i l'experimentació.
Es sol formular seguint unes passes. En primer lloc es cerca la informació ies compara. Després es donen possibles explicacions i es tria la més probable. A partir d'aquí es formulen una o més hipòtesis i finalment es realitza l'experimentació per saber si aquesta hipòtesies certa o falsa.

3.Tipus de raonament
Raonaments deductius: és un tipus de raonament lògic que exigeix que la conclusió es desprengui necessàriament de les premisses.
Raonaments inductius: Es potobtenir una conclusió general a partir de premisses sobre casos particulars que es consideren prou similars. La inducció pot ser completa quan es pot abastar cadascun dels elements d'un conjunt, demanera que a la fi puguem obtenir l'enumeració completa. El problema es que només es pot aplicar a conjunts tancats. 
La inducció incompleta és l'habitual de les ciències, però, el seu problema és que noté la validesa formal que atribuïm a la inducció completa, perquè no hi ha cap llei lògica que permeti el pas de "molts" a "tots". 
Raonaments analògics: L'analogia és un raonament que té com a base elfet de relacionar dues o més coses entre les quals establim algun tret en comú. No pot arribar a resultats concloents, sinó solament aproximats. Per exemple , l'afirmació: "la nena té la cara de llunaplena" es basa en un raonament analògic. L'estructura d'aquests raonaments és la següent :a, b, c i de tenen tots la propietat P i Q / a, b, i c tenen la propietat R - > d té la propietat R Formalment, el raonament analògic no té mai el caràcter necessari d'un raonament deductiu, ni tampoc el caràcter probable d'un raonament inductiu. La validesa de l'analogia es basa en les raons bones o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL MÈTODE CIENTÍFIC
  • Mètode científic
  • Mètode Científic
  • Mètode cientific
  • metode cientific
  • metode cientific
  • Metode cientific
  • P00 El Metode Cientific

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS