Mètode cientific

Páginas: 3 (503 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2014
Ciències per al món contemporani:
Mètode Cientific
I – Observació: fins a mitjans del segle passat, la varietat blanca predominava de bon tros sobre la negra però, en pocs anys i amb motiu dela incessant industrialització, la proporció de papallones clares i fosques es va invertir en la majoria de les àrees boscoses, altament contaminades per les partícules de sutge.

II – Plantejamentdel problema: ¿a què pot deure's un augment tan espectacular de la població fosca?.

III – Formulació d'una hipòtesi: Kettlewell va suggerir que la coloració de les papallones els servia decamuflatge front als ocells insectívors, encara que mai s'havia observat la captura de Biston betularia per aquestes aus. Segons Kettlewell, en les zones no contaminades, les escorces dels arbres estavencobertes de líquens i les papallones clares posades en ells resultaven menys visibles per als ocells que les fosques; per contra, en les zones contaminades, on els arbres estaven coberts de sutge,les formes fosques es camuflaven millor.

IV – Experimentació: encara que Kettlewell va realitzar diversos experiments per a provar la seva hipòtesi, únicament descriurem el més significatiu. Vatriar dues zones –una industrial, on predominava de bon tros la varietat negra, i altra rural no contaminada, on normalment no es trobaven formes negres- i en ambdós llocs va col·locar papallonesblanques i negres sobre l'escorça dels arbres. A continuació va aconseguir filmar als ocells insectívors en acció i la pel·lícula va demostrar que, quan havia el mateix nombre de papallones clares ifosques, en la zona contaminada els ocells capturaven moltes més papallones blanques que negres, mentre que en la zona no contaminada ocorria exactament ho contrari.
Treball personal:
Observació: Hemrevelat una fotografia a la qual sortíem jo i el meu germà però ens hem adonat que els nostres ulls sortien vermells.
Plantejament del problema: Per què surten els ulls vermells a les fotografies?...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL MÈTODE CIENTÍFIC
  • Mètode científic
  • Mètode Científic
  • metode cientific
  • metode cientific
  • Metode cientific
  • P00 El Metode Cientific
  • Mètode Científic Por Fin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS