El Mapale

Páginas: 2 (417 palabras) Publicado: 23 de abril de 2012
11. Descriu la renovació teatral del període que va des de la postguerra fins als anys 70

Per tal que tingueu algunes línies de resposta, ací us deixem unes poques indicacions sobre ideesbàsiques que hauríeu d'incloure-hi:

- El contrast entre la llibertat de l'època republicana i la censura i prohibició del teatre en català amb el triomf del franquisme (aprofiteu el que en sabeu depreguntes anteriors).

- La diferència de mires entre el teatre representat al País Valencià (bàsicament, sainets) i el fet a Catalunya (intents renovadors i de seguiment, en la mesura del possible, delscorrents teatrals europeus del moment)

- Esmentar alguns autors teatrals del nostre àmbit lingüístic que siguen representatius.

- La creació d'alguns grups teatrals, tant a Catalunya com alPaís Valencià, sobretot als anys seixanta


FONTS D’INFORMACIÓ:

- LLibre de text, les pàgines seleccionades
- Teatre de postguerra. És un power pointLITERATURA. TEMA 11

DESCRIU LA RENOVACIÓ TEATRAL DEL PERÍODE QUE VA DES DE LA POSTGUERRA FINS ALS ANYS 70.

Com a introducció cal assenyalar que durant la postguerra, la dictaduracontrolava totalment l’activitat teatral i imposà el teatre en castellà.
No obstant això, durant els anys 50 i 60 el franquisme començà a autoritzar algunes obres en la nostra llengua que haguerende patir la censura prèvia i la limitació de publicitat en premsa i ràdio.
Malgrat els entrebancs, es va produir una certa recuperació del teatre a Barcelona on es representa Salvador Espriu,Primera història d’Esther i altres autors coetanis.
Tanmateix a València, es viu una situació de diglòssia: teatre culte en castellà i teatre humorístic i popular en valencià, el sainet era l’estrella.Durant els 60, en els cercles universitaris es comença a fer un nou teatre independent que buscava un públic amb cert nivell cultural. Aquest teatre seguia els nous corrents europeus: el teatre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Mapale
  • El Mapalé
  • el mapale
  • El mapale
  • Mapale
  • el mapale
  • Mapale
  • EL MAPALE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS