El Meu Germà Pol.

Páginas: 5 (1074 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
TÍTOL: El meu germà Pol
AUTOR: Isabel Clara Simó
EDITORIAL: Bromera
EDICIÓ: 6ª edició
DATA DE PUBLICACIÓ: febrer, 2010. Alzira
ISBN: 9788498242652 



Per començar en parlaré un poc de l’autora d’aquest llibre.


Isabel Clara Simó (Alcoi, 1943) és escriptora i periodista. És considerada una de les autores modernes més importants de literatura catalana. Ha estat guardonada enmúltiples ocasions.
Isabel Clara Simó està llicenciada en Filosofia i en Periodisme i doctorada en Filologia romànica. Va exercir de professora a Bunyol i després a l' IES Ramon Muntaner de Figueres.
Es va passar al periodisme el 1972 com a directora del setmanari Canigó i col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació. Ha creat en els seus contes i novel·les uns personatges complexosque mantenen relacions conflictives, com La Nati (1991), Raquel (1992), els d'Històries perverses (1992) o els de T'imagines la vida sense ell? (2000).
Va ser delegada del Llibre del Departament de Cultura de la Generalitat Catalana. El recull de relats Dones (1997) ha estat objecte d'una adaptació cinematogràfica, l'any 2000.
Algunes de les seues publicacions més recents són els llibres com“L'home que volava en el trapezi” (2002) o la seva recopilació dels articles al diari Avui, amb el títol “d'En legítima defensa”. També s'ha de parlar de l'èxit de l'obra teatral Còmplices, portada a l'escena per Pep Cortès.


L'any 2007 ha conquerit el premi Ciutat d'Alzira amb l'obra protagonista d’aquesta ressenya “El meu germà Pol”.


Per continuar parlaré de la portada, la portadaen si no em transmet gran cosa, ja que el títol del llibre i la imatge que apareix, a primera vista, no donen massa informació, però han de tindre relació i és possible que aquesta relació s’entenda al llegir el llibre.


En la contraportada del llibre, podem trobar una xicoteta síntesi que l’autora ha escrit, i que podria utilitzar-se com a justificació del que ens diu el títol delllibre. Es una justificació molt efectiva per a acabar d’entendre el títol i per tant el tema d’aquest llibre.


Després de parlar-ne dels aspectes exterior d’aquest llibre, em cal fer referència als aspectes interns.


El tema principal d’aquest llibre és:

- El meu germà Pol, tracta d'un jove discapacitat de 29 anys que s'enamora i vol independitzar-se, en contra de la voluntatdel seus pares, un militar i una dona que només es mira a ella. La història l'explica la germana d'en
Pol, la Maria, una adolescent de 12 anys que se’n ha de fer càrrec dia a dia del seu germà major.


Els personatges principals d’aquesta novel·la són:

POL - En Pol és un home de 29 anys amb la síndrome de Down. És impertinent i té enrabiades i és tossut. I és molt, molt pesat, no obstantés una persona dolça i amb uns sentiments forts d’amor i estima per els seus.

MERCÈ – En un principi no pareix la protagonista, però és la principal, ja que conta ella mateixa la història i és partícip al llarg de tota la trama, és la que cuida d’ell, la que l’entén, la que l’ajuda... La Mercè és la veu de la història, és espavilada, molt responsable, és la que més compren al seu germà, ellanarra la història.

PARE – Un home un tant xapat a l’antiga, masclista, militar, l’home de casa.

MARE – És una dona molt guapa, dedicada a oferir cursos d’auto-ajuda que no sol aplicar a casa seua i molt menys amb els seu fill Pol.

(per el comportament dels pares d’en Pol ell acaba morint, perquè no el deixen viure la seva com ell vol)


Altres personatges:

- ANITA
- MARÍA(enamorada d’en Pol) té un caràcter antagonista, ja que es podria afirmar que és la causant de la trama principal d’aquesta història, ja que Maria i Pol s’enamoren i per aquesta raó passen moltes de les coses que passen.
- L’ONCLE




La història transcorre durant un any i mig però al llibre està més be resumida. El lloc on transcorre la trama és la casa de la família.
El temps de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resum de El meu germà Pol
  • El meu germà Pol
  • El Meu Germa Pol
  • El meu germa pol trabajo lectura valenciano
  • El meu germa pol
  • El meu germa pol
  • El meu germa pol
  • El meu germà Pol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS