El MIsantropo

Páginas: 7 (1525 palabras) Publicado: 22 de enero de 2015
El Misántropo
El Misántropo o el atrabiliario enamorado es un drama de Molière escrito en 1666. El autor, enfermo ya de hipocondría y abandonado por su esposa, expresa de la mano del protagonista (Alceste) su desagrado con el género humano y la sociedad del momento.

Jean Baptiste Poquelin (Moliere)
1. Biografia:
Jean-Baptiste Poquelin, anomenat Molière (París, 15 gener 1622 -ibídem, 17febrer 1673), 1 va ser un dramaturg, humorista i actor francès i un dels més grans comediògrafs de la literatura occidental.
Considerat el pare de la Comédie Française, segueix sent l'autor més interpretat. Despietat amb la pedanteria dels falsos savis, la mentida dels metges ignorants, la pretensió dels burgesos enriquits, Molière exalta la joventut, a la qual vol alliberar de restriccionsabsurdes. Molt allunyat de la devoció o de l'ascetisme, el seu paper de moralista acaba en el mateix lloc en el qual ell ho va definir: «No sé si no és millor treballar en rectificar i suavitzar les passions humanes que pretendre eliminar-les per complet», i el seu principal objectiu va ser el de «fer riure a la gent honrada». Es pot dir, per tant, que va fer seva la divisa que apareixia sobre elsteatritos ambulants italians a partir dels anys 1620 a França, pel que fa a la comèdia: Castigat ridendo mores, «Corregeix els costums rient».
2. Molière com a dramaturg a la seva època.
Molière va ser l'autor d'aquesta obra de teatre. Era dramaturg, humorista i comediant del segle XVI, a l'edat mitjana. Va néixer a París el 1622. En aquella època era difícil escriure sense cap conseqüència. Lesseves obres van revolucionar a la societat. Una obra va ser prohibida pels teatres.
Al veure que Tartufo i Don Juan van ser prohibits pel govern francès d'aquella època, Molière va canviar una mica les seves idees per tal de que les seves pròximes obres poguessin esdevenir més acceptades socialment sense cap disputa. En quant a l'acceptació de l'argument i personatges, la població no estava d'acorden què el principal personatge, Alceste, fos representat com un boig o "tonto" pels punts de vista poc realistes que té sobre la societat.
A conseqüència de les seves obres, Molière va ser batejat per l'església amb el nom de "dimoni en sang humana. Al final, el rei Lluís XIV, va donar-li el permís per representar les seves obres en públic sense que hi hagués cap inconvenient.
3. Espècie: Comèdia4. Escola: Neoclassicisme
5. Època: 1666; segle XVI
6. Estil:
Aquesta és una tràgica comèdia francesa escrit en alexandrins que són cobles de 6 tiempos.Fue traduït a l'pentàmetre iàmbic Anglès amb cobles rimades. El ritme fort i la rima del corrent i millorar el diàleg i l'enginy se suposa dels personatges.

7. Espai:
L'acció duraapenas un dia i es porta a terme en un únic escenari, lacasa de Celimena, a París.
8. Tema:- Principal:
És una crítica als costums socials de la seva època, i potser, de la seva pròpia ydifícil vida conjugal.
La contradicció que es planteja no només en el propi individu entre la raó i l'instint sinó també entre l'individu i la societat
-Secundario:
Frivolitat, convencionalisme, Hipocresia i gelosia
Valors: l'amor i l'honestedat
Antivalors:gelosia, rivalitat i hipocresia
9. Filosofia:
Es tracta d'una comèdia de costums quedemuestra la hipocresia que l'autor va veure a la pista durant la seva època. L'autor mostra a través de l'obra que un no ha de ser dolorosament franca tot el temps i no sempre ser sincer, tampoc.Hi de trobar un equilibri entre les dues, on la veritat pot ser transportat amb tacte.
10. Símbols:
* Demandes - el querepresenta la ironia i els efectes de dir la veritat, ja que Alcesteserá castigat amb Oronte amb una demanda per dir la veritat
* Philinte - Ell simbolitza la falsa bondat vegades i l'amistat de la gent
* Alceste - Ell simbolitza el cinisme i la hipocresia de lascostumbres de l'època.
11. Estructura
L'obra està escrita en vers i consta de cinc actes. L'acció dura tot just un dia i es porta a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Misàntrop
  • el misantropo
  • EL MISANTROPO
  • "El Misántropo" de Menandro
  • Frases Misantropas
  • El misántropo (molière)
  • misantropo
  • El Misantropo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS