El noi del pijama de ratlles

Páginas: 2 (275 palabras) Publicado: 16 de agosto de 2013
El noi del pijama de ratlles

El noi del pijama de ratlles és una novel·la de l'autor irlandès John Boyne, publicada el 2006.
El 2007 apareguéla traducció catalana a càrrec de Jordi Cussà a l'Editorial Empúries, essent la primera novel·la d'aquest autor traduïda al català i que des dellavors ha tingut un notable èxit de vendes.
L'acció comença a Berlín el 1942, en plena II Guerra Mundial quan Bruno, un noi de 9 anys i de famíliabenestant alemanya, s'ha de traslladar a viure amb la seva família al nou destí militar del pare. En concret ha de marxar al que ell anomena Out-Withi que no és més que Auschwitz. Allà Bruno s'avorreix i enyora la vida agradable que tenia a Berlín i es queixa als seus pares que no vol continuarvivint en aquell indret.
El protagonista desconeix tot el que passa més enllà de la tanca que observa des de la seva habitació, tot i que veu unmunt de gent vestida igual, amb el que ell anomena un pijama de ratlles. Un dia es decideix recórrer tot el perímetre de la tanca i coneix Shmuel, unnoi jueu amb qui estableix una amistat.
Poc a poc anirà descobrint tot el que passa, tot el que és aquell muntatge i qui ho dirigeix.
En eltranscurs de la novel·la van apareixent flash-back amb esdeveniments que passaven a Berlín però que tindran gran importància en el desenvolupament de lanovel·la, un efecte que és narrativament molt interessant, com una àvia que té una gran abominació pel nazisme o un sopar amb el mateix Hitler.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Noi Del Pijama De Ratlles
  • El noi del pijama de ratlles
  • El Noi Del Pijama A Ratlles. Resum.
  • El noi del pijama de ratlles
  • El noi del pijame de ratlles
  • El noi del pijama de ratlles
  • EL NOI DEL PIJAMA DE RATLLES
  • El nen amb el pijama de ratlles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS