El Noi Del Pijama De Ratlles

Páginas: 5 (1132 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2013
[pic]




























El tema que gira al voltant de tota la novel·la és la Segona Guerra Mundial, el nazisme i els seus camps de concentració.
El racisme contingut en l’ideologia nazi va comportar un crim monstruós que marcaria la història del segle XX:l’Holocaust, la persecució i extermini de milions de persones pel motiu d’haver nascut jueus. L’horror de l’Holocaust, o Shoà, seria descobert en tota la seva magnitud quan, el 27 de gener de 1945, les tropes soviètiques van alliberar Auschwitz, el camp de concentració i extermini de majors dimensions. Abans d’abandonar el camp els alemanys havien destrossat la major part dels dipòsitsd’Auschwitz, però els soviètics van trobar-hi les pertinences de les víctimes: centenars de milers de vestits d’home, més de vuit-cents mil vestits de dona, més de catorze mil lliures de cabell humà… L’evidència parlava per si sola.

Tot allò que identifiquem amb l’Holocaust ho podem trobar en la crònica d’Auschwitz: l’arribada dels presoners en els atapeïts trens de mercaderies, la selecció mèdicad’aquells que es trobaven en condicions de treballar i els que no, la decisió de quins dels presoners encara resultaven útils per l’imperi de les SS o havien perdut tot el seu valor com a persones, la separació brutal de les famílies, l’expropiació dels darrers béns, el càlcul rigorós del funcionament de les cambres de gas… Tot es troba en Auschwitz, un camp de concentració del genocidi nazi del qual parlai se situa l’acció del llibre.

El mètode per seleccionar les víctimes era aquest: a Auschwitz, dos metges de les SS tenien la missió d’examinar els presoners quan hi arribaven; se’ls feia desfilar davant d’un d’aquells metges. Els que eren considerats aptes pel treball se’ls enviava als camps; els altres eren conduits immediatament als llocs d’extermini. Els nens petits eren exterminats senseexcepció, ja que per la seva edat eren incapaços de treballar

De tant en tant també es realitzaven experiments mèdics amb els presoners, com, per exemple, l’esterilització i experiències relatives al càncer. La major part de les persones que morien a causa d’aquests experiments.

En els camps de concentració i extermini com Auschwitz, els jueus i els altres asocials primer eren privats de laseva humanitat, considerats una cosa i, finalment, eren assassinats. D’aquesta manera, els nazis feien realitat el seu malaltís somni biològic tot despullant les seves víctimes de la humanitat. Reduïts a coses, la mort dels presoners passava a considerar-se com una simple operació higiènica. L’imperi racial edificat per Hitler i el nacionalsocialisme havia derivat en això: assassinats i robatoris,cadàvers i riquesa.

També podem donar èmfasi a diferents valors que es transmeten al llarg de tota la història i ho farem posant exemples del mateix llibre.

L'EMPATIA

La capacitat que tenen els dos nens de posar-se un al lloc de l'altre, recolzar
i ajudar-se en els problemes sense importar-los res. Per exemple quan Bruno
s'adona que havia fet malament en trair a Shmuel, amb
ladesaparició del seu pare, elll'ajuda a buscar-lo ... etc.

L'AMISTAT

Que uneix a Bruno i a Shmuel sobre tots els problemes que tots dos nens passen
en la trama. L'amistat per a ells no va unida a la raça, ni a la situació econòmica
que cada un tingui, simplement són dos nens de 9 anys units pels mateixos
interessos, el poder jugar amb algú i comptar amb ell en els mals moments.
Shmuel vacomptar amb Bruno en la desaparició del seu pare, una amistat que sobrepassava aquells ideals que el pare de Bruno, Ralf, tenia sobre els jueus, Bruno
no entenia per què era l'enemic.

"Ho sento molt, Shmuel - va repetir amb veu clara -. No puc creure que no li
digués la veritat. Mai li havia tornat l'esquena a un amic meu. M'avergonyeixo
de mi mateix, Shmuel. Shmuel va somriure i va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El noi del pijama de ratlles
  • El Noi Del Pijama A Ratlles. Resum.
  • El noi del pijama de ratlles
  • El noi del pijame de ratlles
  • El noi del pijama de ratlles
  • El noi del pijama de ratlles
  • EL NOI DEL PIJAMA DE RATLLES
  • El nen amb el pijama de ratlles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS