El Pensador De Rodin

Páginas: 3 (574 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2012
EL PENSADOR DE RODIN

Interpretació:
Pel que fa a la temàtica, l’estàtua del pensador representava per Rodin la imatge de Dante, el gran poeta florentí autor de la Divina Comèdia. Actualment s’haconvertit en la representació d’un personatge anònim immers en les seves preocupacions.

Quant al significat, la figura formava part del gran projecte que Rodin havia ideat per decorar la gran portaper al Museu de les Arts decoratives de París, que tenia com a motiu central “La Divina Comèdia” de Dante. El projecte s’anomenà La porta de l’infern i estava inspirat en la Porta del Paradís deGhiberti del Baptisteri de la Catedral de Florència. El projecte que constava de 186 figures va superar l’escultor que no, les va acabar mai i només ens van quedar escultures independents com la delPensador, El bes, Dànae, Adam i Eva entre altres. El pensador és un home en actitud de pensar. La imatge del primer pensament de la humanitat que l’eleva per sobre de la vida animal. Per tant represental’acte de pensar de l’home, la seva concentració, la voluntat de raonar, de filosofar per comprendre el món i la seva pròpia existència.

Pel que fa a l’estil, tot i que se li considera habitualment unescultor impressionista, també se l’ha catalogat de postimpressionista, simbolista, expressionista i romàntic.
En definitiva crea un estil personal que combina el classicisme de Praxíteles, de MiguelÀngel amb el modelatge i la combinació de textures més renovadores. Reduïa les escultures a volum essencials, les difuminava o les deixava inacabades amb les textures del bronze o el marbre a lavista. Així aconseguia una gran expressivitat i força interior.
És per això que se’l considera impressionista, tot i que no va mantenir cap contacte amb aquest grup de pintors.

Auguste Rodin ésconsiderat un dels escultors més importants del s. XIX i l’iniciador de l’escultura contemporània. Va tenir dificultats en els seus inicis ja que no va ser acceptat a l’escola de Belles Arts a París. Va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • "El Pensador", Rodin
  • EL PENSADOR Auguste Rodin
  • COMENTARIO EL PENSADOR DE RODIN Y EL GRITP DE MUNCH
  • el Pensador Auguste Rodin
  • rodin
  • rodin
  • Rodin
  • Rodin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS